#premodruplanetu

Blog

#premodruplanetu

Zelená energia zažíva cenovú revolúciu

Asi najväčším technologickým pokrokom, o ktorom sa zatiaľ moc nehovorí, je až neuveriteľne rýchly pokles nákladnosti „zelených“ zdrojov energie.

Na ceste k výnosu môžete urobiť aj veľa dobrého

Firmy, do ktorých investujú Fondy pre modrú planétuTB produkujú v porovnaní s trhom o 40 % menej emisií, o 84 % menej odpadu či majú o 74 % nižšiu spotrebu vody.

Aj slovenskí investori môžu pomôcť klíme

Privátne bankovníctvo Tatra banky v spolupráci s materskou spoločnosťou Raiffeisen Bank International (RBI) pripravilo pre svojich klientov, ktorí sa zaujímajú o investovanie voľných prostriedkov v USD, novú emisiu zelených dlhopisov.

Financujú zelené budovy aj obnoviteľné zdroje energie

Vo svete sú zelené dlhopisy fenoménom, u nás sme priekopníkom.

Raiffeisen Bank International sa stala signatárom globálnych zásad pre zodpovedné bankovníctvo

Raiffeisen Bank International (RBI) sa stala oficiálnym signatárom zásad OSN pre zodpovedné bankovníctvo (UN Principles for Responsible Banking), ktoré predstavujú jednotný rámec pre udržateľný bankový sektor vytvorený prostredníctvom inovatívneho partnerstva medzi bankami na celom svete a finančnou iniciatívou Programu OSN pre životné prostredie (UNEP FI).

Private banking podporuje zmysluplné investovanie

Ako sa správa firma, do ktorej investujem svoje peniaze? Túto otázku si položí čoraz viac investorov, ktorí chcú dosahovať atraktívny výnos, ale nie na úkor životného prostredia alebo v rozpore so svojim hodnotovým nastavením. Odpoveďou sú udržateľné fondy.