15 rokov prvého slovenského Internet bankingu oslavujeme 13 oceneniami

25.07.2013

Tatra banka už opäť vyhrala ocenenie Best internet bank na Slovensku. Okrem toho ocenil medzinárodný mesačník Global Finance naše mobilné bankovníctvo a webový dizajn ako najlepší v strednej a východnej Európe.

„Od vzniku prvého Internet bankingu na Slovensku pred 15 rokmi sa na trhu mnohé zmenilo. Naši klienti od nás očakávajú rýchle a jednoduché služby, 24 hodinovú dostupnosť, pohodlný prístup k financiám kdekoľvek sa nachádzajú. Vďaka technológiám, ktoré využíva stále väčší počet ľudí, môžeme tieto potreby naplniť," zhodnotil Juraj Bojkovský, riaditeľ odboru elektronických distribučných kanálov.

Best internet bank in SlovakiaNovy IB

Tatra banka spustila svoj Internet banking v roku 1998 ako prvý Internet banking na Slovensku. V tom čase umožňoval klientom zmenu hesla a prezerať si online stav a pohyby na účte.

Súčasná tretia generácia Internet bankingu prináša klientom širokú paletu služieb, prehľadné grafické zobrazenie a neobmedzený prístup k financiám.

Medzi inovatívne prvky patrí filtrovanie transakcií, rýchle vyhľadávanie, vytváranie a správa šablón pre domáce platby, funkcia Rýchla platba, možnosť exportu do formátov pdf a csv, zobrazenie zostatku a vývoja produktov v grafoch (doplnkové dôchodkové sporenie, fondy Tatra Asset Managementu, vývoj zostatku na účte), výpisy do účtovníctva a pod.

Ocenenie Best internet bank na Slovensku získala Tatra banka už po 11 raz.

Aplikacia TBBanka s najlepším mobilným bankovníctvom v strednej a východnej Európe

Tatra banka tiež získala ocenenie banka s najlepším mobilným bankovníctvom (Best in Mobile Banking) v strednej a východnej Európe. Banka uviedla aplikáciu pre jej klientov v roku 2010 ako prvú natívnu aplikáciu Internet bankingu vytvorenú na Slovensku. Aplikácia Tatra banka je dostupná pre operačné systémy iOS, Android a BlackBerry 10.

V súčasnosti využíva Internet banking prostredníctvom smartfónu niekoľko desiatok tisíc klientov Tatra banky a ich počet veľmi dynamicky rastie. Takmer tri štvrtiny z nich sú muži (72 %), pričom viac ako 70 % používateľov je z okresných miest, viac ako tretina používateľov je z Bratislavy. Napriek prvotnému dominantnému postaveniu iOS medzi smartfónmi využíva v súčasnosti Internet banking v svojom telefóne viac používateľov smartfónov s operačným systémom Android. Aplikácia Tatra banka pre iPhone sa už dlhodobo umiestňuje medzi prvými aplikáciami v kategórii Free/Finance.

Aplikácie TB

Okrem aplikácie pre Internet banking pod názvom Tatra banka môžu klienti Tatra banky využívať aj aplikáciu:
Mobilné platby (pre bezkontaktnú platbu mobilným telefónom),
ČítačkaTB (autorizačný a autentifikačný nástroj pre prácu s elektronickým bankovníctvom),
ArtConsulting (katalóg umeleckých diel pre klientov privátneho bankovníctva)
a Tatra banka VIAMO (na jednoduché posielanie peňazí).

Banka s najlepším dizajnom webovej stránky v strednej a východnej EurópeWeb TB

Tretie ocenenie získala Tatra banka v kategórii Best Web Site Design. Banka pristúpila k redizajnu svojej stránky v roku 2012, pričom cieľom bolo vytvoriť stránku, ktorá bude svojou štruktúrou, poskytovanými informáciami a celkovým dizajnom prvým miestom kontaktu s bankou.

Redizajn webovej stránky priniesol rýchlejšiu a intuitívnejšiu navigáciu, pričom produkty sú dostupné len na jedno kliknutie. Na stránke pribudli rôzne interaktívne nástroje ako kalkulačky, sprievodcovia k produktom a prehľadné porovnávanie.

Kontakt pre doplňujúce informácie:

Marína Smolková
marina_smolkova@tatrabanka.sk