Aplikácia Tatra banka už aj pre Windows Phone

22.09.2014

Od dnes si môžu používatelia Windows Phone stiahnuť aplikáciu Tatra banka aj na svoje zariadenia. Spolu s verziami pre iOS, Android a BlackBerry 10 tak môžu bankové služby v mobile využívať už skoro všetci používatelia smartfónov.

Prvú natívnu aplikáciu pripravila Tatra banka v roku 2010, odvtedy priebežne rozširuje využiteľnosť Internet bankingu v mobile o ďalšie funkcionality a pre ďalšie operačné systémy.

Dodnes si aplikáciu mobilného bankovníctva aktivovalo viac ako 150 tisíc používateľov, pričom dominujú používatelia s operačným systémom Android a nasledujú iOS používatelia. Podľa reakcií zo sociálnych sietí a rôznych fór už naši klienti na verziu pre Windows Phone netrpezlivo čakajú. Veríme, že sa im bude aplikácia Tatra banka pre Windows Phone jednoducho a komfortne používať," vyjadrila sa Pamela Babuščáková, vedúca oddelenia rozvoja mobilných aplikácií a webov Tatra banky.

Aplikácia Tatra banka pre Windows Phone 8.0+ obsahuje základné funkcionality, ktoré ponúka aj súčasná aplikácia mobilného bankovníctva pre iOS a Android:

• Prehľad účtov - v rozsahu súčasnej aplikácie
  • Prehľad kreditných kariet - vrátane možnosti úhrady dlžnej sumy na kreditnej karte
  • Non-stop predschválený spotrebný úver (načerpanie na účet prebieha 24x7)
  • Platba (v mene EUR aj do SEPA krajín)
  • Skener poštových poukazov a faktúr
  • Zoznam domácich/SEPA príjemcov
  • Prehľad platieb čakajúcich na spracovanie
  • Inboxové správy
  • Zoznam pobočiek a bankomatov
  • Aktuálny kurzový lístok
  • Demo

Funkcionality budeme postupne rozširovať.

O záujme využívať mobilné bankovníctvo prostredníctvom smartfónov svedčia aj posledné štatistiky: Už viac ako 150 000 používateľov má aktivovanú aplikáciu Tatra banka. Z nich takmer 70 % ju aktívne použije aspoň raz za mesiac. Klienti najčastejšie kontrolujú zostatky a pohyby na svojich účtoch a kreditných kartách, prípadne realizujú prevodné príkazy. Mesačne spravia používatelia aplikácie Tatra banka viac ako 260 000 transakcií v celkovom objeme približne 70 miliónov EUR.

Kontakt pre doplňujúce informácie:

Marína Masárová
marina_masarova@tatrabanka.sk