Bezúčelový úver s klesajúcim úrokom

23.05.2014

Klienti, ktorí teraz načerpajú bezúčelový úver v Tatra banke, získajú nárok na zníženie úrokovej sadzby o 1 % každý rok.

Od 5. mája do 30. júna 2014 majú klienti aj neklienti Tatra banky možnosť získať bezúčelový úver s klesajúcim úrokom. Po prvom roku splácania im klesne úroková sadzba každý ďalší rok o 1 %. Jedinou podmienkou je uhrádzať mesačné splátky riadne a včas.

Hlavnou výhodou úveru je jeho bezúčelovosť a jednoduchosť:

• klient môže čerpať úver kedykoľvek, kdekoľvek a na čokoľvek,
  • bez dokladovania účelu banke,
  • väčšina klientov nemusí predkladať ani potvrdenie o príjme,
  • po podpísaní zmluvy má klient peniaze k dispozícii do pár minút na účte,
  • klienti Tatra banky môžu získať predschválený úver prostredníctvom Internet bankinguTB alebo cez aplikáciu Tatra banka v mobilnom telefóne kedykoľvek 24 hodín denne 7 dní v týždni.

V Tatra banke klienti čerpajú bezúčelové úvery najčastejšie vo výške 5 000 € na obdobie približne 5 rokov. V priemere ich najviac využívajú klienti vo veku 40 rokov. Najväčší podiel tvoria muži (56 %). Na základe rodinného stavu je najväčší počet žiadateľov slobodných (takmer 50 %), približne 37 % tvoria klienti v manželskom zväzku.

Reprezentatívny príklad: Pri úvere 10 000 €, s fixnou úrokovou sadzbou 9,90 % p. a., lehotou splácania 84 splátok a s jednorazovým poplatkom za poskytnutie úveru vo výške 200 € predstavuje ročná percentuálna miera nákladov 11,23 % pri mesačnej splátke úveru 166,21 €. Celková čiastka, ktorú klient uhradí, predstavuje 14 161,64 €.

Marína Masárová
marina_masarova@tatrabanka.sk