Cez VIAMO klienti Tatra banky zaplatili už takmer 1,7 mil. €

07.02.2014

Za osem mesiacov od spustenia služby využíva VIAMO už takmer 40 tisíc registrovaných klientov Tatra banky, ktorí takto zaplatili takmer 1,7 milióna eur.

Aj keď priemerná výška transakcie realizovanej prostredníctvom služby Tatra banka VIAMO je takmer 9 €, stále viac klientov má záujem platiť aj sumy nad 50 €. Od 1. februára 2014 sme preto zvýšili limit transakcie z 50 € na 150 € na transakciu. Denný limit zostal na úrovni 150 €.

Aplikácia Tatra banka VIAMO si kontinuálne získava svojich fanúšikov, pritom viac ako 65 % používateľov sú muži. Najviac používateľov je z Bratislavského kraja (33 %), nasleduje Košický (11,76 %) a Žilinský kraj (10,75 %). Službu obľubujú študenti (takmer 25 % používateľov), no intenzívnejšie ju využívajú skôr dospelí. Najčastejšie si ju inštalujú klienti vo veku od 25 do 40 rokov, čo potvrdzuje jej univerzálnosť a všestrannosť využitia.

Vďaka svojej jednoduchosti je VIAMO obľúbeným prostriedkom na zaslanie peňazí priateľom a známym za obed, darček, pri zasielaní vreckového rodičmi a iné drobné platby.

Podľa našich prieskumov má väčšina klientov záujem používať VIAMO aj pri platbách za tovary a služby - napríklad dobitie kreditu na mobil, platby v rôznych e-shopoch a podobne. Hlavnou výhodou služby VIAMO v takomto prípade je možnosť zrealizovať platbu aj keď klient nemá pri sebe hotovosť a obchodník nepoužíva platobný terminál. Spustenie tzv. peer-to-business platieb je naplánované na prvú polovicu tohto roka.

obr1.JPG
Ako funguje VIAMO:

Klient si nainštaluje mobilnú aplikáciu Tatra banka VIAMO. Následne prepojí svoje slovenské telefónne číslo s číslom svojho účtu na stránke www.viamo.sk. Od tohto momentu môže jednoducho posielať financie v limite 150 € za transakciu/za deň na telefónne čísla svojich priateľov, ktoré má uložené v zozname kontaktov telefónu. Aplikácia je bezpečná, každý prevod potvrdzuje odosielateľ zadaním PIN kódu. O prevode sa neregistrovaný príjemca okamžite dozvie z SMS správy, kde nájde inštrukcie na prijatie platby, registrovanému príjemcovi príde už len notifikácia o prevode. Služba funguje pre telefóny s operačným systémom iOS a Android. Poslať peniaze je možné komukoľvek v akejkoľvek banke na Slovensku a príjemca pritom ani nepotrebuje smartfón.

V 3. ročníku súťaže Android Code 2013 vyhrala aplikácia Tatra banka VIAMO v kategórii Firemné aplikácie. Do súťaže sa zapojilo 87 slovenských aplikácií. O víťazoch rozhodovala odborná porota.

Kontakt pre doplňujúce informácie:

Marína Masárová
marina_masarova@tatrabanka.sk