Čítačka TB čoskoro už aj pre Windows Phone

13.03.2013

Už čoskoro budú môcť ČítačkuTB používať aj klienti s telefónom s operačným
Windows Phone. Vďaka jej mobilnej verzii ju tak budú mať neustále pri sebe.

Aplikácia ČítačkaTB pre smartfóny s operačným systémom Windows Phone (verzia 7.1 a vyššia) bude už čoskoro prístupná na Windows Marketplace. Ako prví na slovenskom bankovom trhu prinášame natívnu aplikáciu určenú pre smartfóny s týmto operačným systémom. Rozhodli sme sa tak reagovať na časté podnety klientov - majiteľov smartfónov s Windows Phone, ako aj na zvyšujúcu sa penetráciu tohto operačného systému na Slovensku i vo svete.

Aplikácia ČítačkaTB pre Windows Phone slúži, rovnako ako čítačky pre ostatné operačné systémy, na generovanie kódov pre vstup do Internet bankinguTB v počítači, ako aj na potvrdzovanie platieb. Zároveň podporuje funkcionalitu dodatočnej autorizácie platby v novom Internet bankinguTB pomocou QR kódu.

„Novinkou je podpora entropie pri tvorbe hesla, to znamená - čím komplikovanejšie heslo si klient zvolí, tým dlhšie si ho nebudemusieť meniť. Túto novinku už prinášajú aj aktualizované verzie ČítačkyTB pre Android a Java, čoskoro už aj iOS," vyjadril sa Juraj Bojkovský, riaditeľ odboru elektronických distribučných kanálov. Posúdenie sily hesla zobrazuje prvý obrázok vľavo.

Aplikáciu ČítačkaTB priniesla Tatra banka svojim klientom koncom roka 2011. Cieľom bolo vytvoriť maximálne bezpečný spôsob na autorizáciu a autentifikáciu používateľa v Internet bankinguTB, ktorý by však bol pohodlnejší na používanie, ako štandardný nástroj Karta a čítačkaTB. Klienti si aplikáciu obľúbili, o čom svedčí aj fakt, že od jej spustenia ju používa viac ako 30 000 klientov.

Aplikácia ČítačkaTB je pre klientov v súčasnosti dostupná vo verziách pre takmer všetky druhy mobilných telefónov (nielen pre
smartfóny):

- väčšinu verzií klasických mobilných telefónov (a väčšina telefónov s operačným systémom Symbian
  ako napr. Nokia, alebo RIM - BlackBerry, pre tieto je funkčná verzia pre Java2 Micro Edition)
- smartfóny s operačným systémom iOS (iPhone)
- smartfóny s operačným systémom Android (Samsung, a i.)
- smartfóny s operačným systémom Windows Phone (Nokia, HTC, Samsung)

citacka-1.bmpcitacka-2.bmp

Aktuálne informácie o všetkých novinkách v aplikáciách:

Kontakt pre doplňujúce informácie:
Marína Smolková
marina_smolkova@tatrabanka.sk