Euromoney Awards for Excellence: RBI ocenená za celosvetovo najlepšiu bankovú transformáciu

13.07.2018

Renomovaný finančný časopis Euromoney ocenil RBI za jej úspešný transformačný program. Tatra banka a dcérske banky v Albánsku, Bielorusku, Bosne a Hercegovine, Kosove, Srbsku a na Ukrajine získali v jednotlivých krajinách titul „Najlepšia banka“.

Uplynulý večer sa počas slávnostného ceremoniálu v Londýne konalo odovzdávanie ocenení „Euromoney Awards for Excellence 2018“. Raiffeisen Bank International (RBI) a jej dcérske banky získali celkovo deväť ocenení. RBI získala ocenenie za „celosvetovo najlepšiu bankovú transformáciu“ a následne aj za „najlepšiu bankovú transformáciu” v strednej a východnej Európe.

Vynikajúca trhová pozícia a kvalita produktov a služieb bankovej siete RBI v strednej a východnej Európe si navyše vyslúžili ďalších sedem cien. Tatra banka  a dcérske banky v Albánsku, Bielorusku, Bosne a Hercegovine, Kosove, Srbsku a na Ukrajine získali v jednotlivých krajinách titul „Najlepšia banka“.

„V ostatnej dekáde boli mnohé banky nútené sa reštrukturalizovať, len malému počtu z nich sa však transformácia podarila tak rýchlo a efektívne, ako je tomu v RBI. Ambiciózny plán transformácie umožnil rakúskej skupine obnoviť jej kapitálovú základňu a ziskovosť bez toho, aby negatívne ovplyvnil jej základný obchodný model. Zároveň vydláždil cestu pre obnovenie investícií do rastu a inovácií. Dnešná RBI je oveľa silnejšia a udržateľnejšia inštitúcia než pred troma rokmi a úctyhodný víťaz ocenenia Global Bank Transformation Award,“ zdôvodnil časopis Euromoney rozhodnutie poroty.

Zuzana Žiaranová
zuzana_ziaranova@tatrabanka.sk