Najlepší dizajn webu na svete a najlepšie digitálne bankovníctvo v CEE má Tatra banka

05.11.2015

Odborná porota magazínu Global Finance udelila Tatra banke dve významné ocenenia: Najlepší dizajn webovej stránky na svete a Najlepšie digitálne bankovníctvo v strednej a východnej Európe. Tatra banka tak rozšírila svoju zbierku ocenení z júla, ktorých súčasťou je aj prestížny titul Najlepší na sociálnych sieťach v strednej a východnej Európe.

Web Tatra banka„Dnes už si málokto spomenie, že kreditnú kartu, službu internet banking či mobilné bankovníctvo zaviedla ako prvá na Slovensku práve Tatra banka. Boli sme tiež prvá banka v Európskej únii, ktorá umožnila svojim klientom platbu mobilným telefónom. A to spomínam len pár príkladov z mnohých. Tešíme sa z toho, že už 25 rokov môžeme svojim klientom zjednodušovať život službami, ktoré sú výnimočné nielen na Slovensku, ale aj veľmi ďaleko za jeho hranicami,“ hovorí Juraj Bojkovský, riaditeľ odboru elektronických distribučných kanálov.

Inovácie sú neoddeliteľnou súčasťou našej DNA. Už 25 rokov:

•    1990     Prvá komerčná banka na Slovensku
•    1998     Prvý Internet bankingTB
•    1999     DIALOG – prvé call centrum
                  B-mail – prvé SMS notifikácie
•    2000     i:deal – prelomové obchodovanie na finančných trhoch
                  Prvá kreditná karta
•    2002     Zavedenie špecializovaných firemných centier
•    2005     Prvé Profilové fondyTB
•    2006     Vedúce postavenie na trhu v oblasti financovania poľnohospodárstva
•    2007     Líder v bezpečnosti - prvá Karta a čítačkaTB
•    2009     Prvý a unikátny Spending reportTB
                  Prvá banka predávajúca zlato
•    2010     Prvá aplikácia pre iPhone s dostupnou službou Internet bankingTB
                  Prvý nástroj na ochranu vkladov proti inflácii
                  Bezkontaktné platbyTB
•    2011     Prvý Digitalizovaný podpisTB
                  Bezúčelový úver nonstopTB
•    2012     Karta na počkanieTB
•    2013     Bezkontaktné mobilné platbyTB
                  Hlasová biometriaTB
•    2014     Tatra banka pre Google Glass
                  Výber z bankomatu mobilom
•    2015     Nová generácia aplikácie Tatra banka aj pre inteligentné hodinky
                  DDS Comfort lifeTB

6 krokov k najlepšiemu webovému dizajnu na svete:

Web Tatra banka1. Snažíme sa rozvíjať web tak, aby návštevníkom poskytol informácie a služby, ktoré mu šetria čas.
2. Poznatky o našich návštevníkoch si pravidelne aktualizujeme a rozširujeme, najmä na základe štandardných webových analytických nástrojov.
3. Ako prvá banka na Slovensku sme ponúkli responzívne zobrazenie našich stránok na mobilných zariadeniach.
4. Neustále optimalizujeme navigáciu a ponúkame  služby, ako sú sprievodcovia produktmi či porovnania produktov.
5. Vytvárame moduly, ktoré pomáhajú klientom pri vyhľadávaní na našom webe, ako sú Najčastejšie otázky klientov alebo tzv. searchhinty.
6. Ako jediná banka na Slovensku ponúkame tvorcom webových stránok verejný prístup cez rozhranie API k niektorými našim verejným dátam (mapa pobočiek či bankomatov, kurzový lístok a pod.).

Najlepšie digitálne bankovníctvo v strednej a východnej Európe

Digitálne bankovníctvo Tatra banka

• Internet bankingTB využije aspoň raz za mesiac okolo 250 tisíc klientov, ktorí v ňom zrealizujú približne  1,8 milióna transakcií mesačne.
• Počet transakcií cez Internet bankingTB zaznamenáva medziročný nárast o takmer  9 %. Ročne klienti realizujú týmto spôsobom viac ako 21 miliónov transakcií.
• Podiel transakcií vykonaných elektronicky dosahuje
v Tatra banke viac ako 97 %.

Aplikácia Tatra banka

• Súčasťou oceňovaného digitálneho bankovníctva je tiež aplikácia Tatra banka, ktorú pravidelne používa viac ako 160 000 klientov.
• Za posledný rok priniesla mnohé užitočné funkcionality a tiež optimalizáciu pre inteligentné hodinky, ktorá  umožňuje klientom skontrolovať si zostatok na bežnom účte a zoznam posledných pohybov cez Apple Watch a  inteligentné hodinky s operačným systémom Android Wear.

0903 641 846