Najlepšie mobilné bankovníctvo a dizajn webovej stránky na svete má Tatra banka

07.11.2013

Odborná porota magazínu Global Finance v utorok udelila Tatra banke počas galavečera
v New Yorku tri významné ocenenia: Banka s najlepším Internet bankingom v SVE, Najlepšie mobilné bankovníctvo a Najlepší dizajn webovej stránky na svete.Do súťaže sa zapojilo 250 bánk z celého sveta, nominácie posudzovali odborníci z medzinárodnej spoločnosti Infosys. Víťazov následne vyberala porota z Global Finance.

Obr1.JPG

Do súťaže sa zapojilo 250 bánk z celého sveta, nominácie posudzovali
odborníci z medzinárodnej spoločnosti Infosys. Víťazov následne
vyberala porota z Global Finance.

„Neustále sa snažíme hľadať nové riešenia, ako spraviť našim klientom každodenné bankovníctvo jednoduchšie a príjemnejšie. Práve online prostredie je jednou z oblastí, na ktorú kladieme vysoký dôraz. Získané ocenenia sú pre nás potvrdením, že ideme správnym smerom. Teší nás,
že naši klienti využívajú riešenia, ktoré sú uznávané aj na medzinárodnej úrovni," vyjadril sa Igor Vida, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Tatra banky.

Víťazi boli posudzovaní na základe sily stratégie ako osloviť a obslúžiť klientov online, schopnosti motivovať klientov používať online služby, rastu počtu klientov v online prostredí, rozsahu ponúkaných služieb, prítomnosti hmatateľných benefitov pre klienta v online prostredí, dizajnu webovej stránky a jej funkcionalít.

Banka s najlepším Internet bankingom v strednej a východnej Európe
Tatra banka získala ocenenie Banka s najlepším Internet bankingom v strednej a východnej Európe (Best Consumer Internet Bank in Central and Eastern Europe). Toto ocenenie sa tak pridáva na čelo k jedenástim doteraz zozbieraným oceneniam Banka s najlepším Internet bankingom na Slovensku.

Banka s najlepším mobilným bankovníctvom na svete
Tatra banka tiež získala ocenenie banka s najlepším mobilným bankovníctvom na svete (Best in Mobile Banking worldwide v kategórii Best Consumer Internet Banks). Banka uviedla aplikáciu pre jej klientov v roku 2010 ako prvú natívnu aplikáciu Internet bankingu vytvorenú na Slovensku. Aplikácia Tatra banka je dostupná pre operačné systémy iOS, Android a BlackBerry 10.

Banka s najlepším dizajnom webovej stránky na svete
Tretie ocenenie získala Tatra banka v kategórii Best Web Site Design worldwide (v kategórii Best Consumer Internet Banks). Aktuálny dizajn stránky je výsledkom redizajnu v roku 2012, pričom cieľom bolo vytvoriť stránku, ktorá bude svojou štruktúrou, poskytovanými informáciami a celkovým dizajnom prvým miestom kontaktu s bankou.

Viac o oceneniach sa dozviete v decembrovom vydaní magazínu Global Finance.

Obr2.JPG

Viac o Internet bankingu Tatra banky

Tatra banka spustila svoj Internet banking v roku 1998 ako prvý Internet banking na Slovensku. V tom čase umožňoval klientom zmenu hesla a prezerať si online stav a pohyby na účte. Súčasná tretia generácia Internet bankingu prináša klientom širokú paletu služieb, prehľadné grafické zobrazenie a neobmedzený prístup
k financiám.

Medzi inovatívne prvky patrí filtrovanie transakcií, rýchle vyhľadávanie, vytváranie a správa šablón pre domáce platby,
funkcia Rýchla platba, možnosť exportu do formátov pdf a csv, zobrazenie zostatku a vývoja produktov v grafoch (doplnkové dôchodkové sporenie, fondy Tatra Asset Managementu,
vývoj zostatku na účte), výpisy do účtovníctva a pod.

Viac o mobilnom bankovníctve Tatra bankymobApp.png

V súčasnosti využíva Internet bankingTB prostredníctvom smartfónu niekoľko desiatok tisíc klientov Tatra banky a ich počet veľmi dynamicky rastie.
Takmer tri štvrtiny z nich sú muži (72 %), pričom viac ako  70 % používateľov je z okresných miest, viac ako tretina používateľov je z Bratislavy. Napriek prvotnému dominantnému postaveniu iOS medzi smartfónmi využíva v súčasnosti Internet bankingTB vo svojom telefóne viac používateľov smartfónov s operačným systémom Android. Aplikácia Tatra banka pre iOS sa už dlhodobo umiestňuje medzi prvými aplikáciami v kategórii Free/Finance.

Okrem aplikácie pre Internet bankingTB pod názvom Tatra banka
môžu klienti Tatra banky využívať aj aplikáciu:

Mobilné platby (pre bezkontaktnú platbu mobilným telefónom)
Čítačka
TB (autorizačný a autentifikačný nástroj pre prácu s elektronickým bankovníctvom)
Tatra banka VIAMO (jednoduché posielanie peňazí na telefónne číslo)
ArtConsulting
TB (katalóg umeleckých diel pre klientov privátneho bankovníctva)

Viac o dizajne webovej stránky Tatra bankyObr4.JPG

Redizajn webovej stránky priniesol rýchlejšiu a intuitívnejšiu navigáciu, pričom produkty sú dostupné len na jedno kliknutie.
Na stránke pribudli rôzne interaktívne nástroje ako kalkulačky, sprievodcovia k produktom a prehľadné porovnávanie.

Obľúbeným spôsobom kontaktovania banky pre klientov je
chatovacie okno Tatra ChatTB alebo online hovor dostupný priamo
z webovej stránky banky.

Kontakt pre doplňujúce informácie:

Marína Masárová
marina_masarova@tatrabanka.sk