Nový web Tatra banky

27.06.2018

Posledný redizajn webovej stránky www.tatrabanka.sk sa uskutočnil ešte v roku 2012. Odvtedy sa však trendy vo webovom dizajne výrazne zmenili. Rovnako sa zmenili potreby, návyky a správanie používateľov v online prostredí.

Desktopové riešenia ustúpili mobilným zariadeniam. Napríklad v segmente študent pristupuje cez mobil na stránku Tatra banky viac ako 50 % používateľov. Doba sa zrýchľuje, používatelia očakávajú, že nájdu odpovede na svoje otázky do pár sekúnd.

Správanie používateľov sme pozorne sledovali, získavali spätnú väzbu a snažili sa pochopiť ich požiadavky. Výsledkom tohto procesu bolo rozhodnutie redizajnovať našu webovú stránku. Dizajn stránky navrhla renomovaná slovenská dizajnová agentúra Platform a v spolupráci s bankou implementovala spoločnosť Interway.

Výhody nového webu

Responzívne zobrazovanie

Nový web je plne prispôsobený mobilným zariadeniam ako tablety či smartfóny.

Minimalistická navigácia

Rozhodli sme sa zjednodušiť navigáciu na štyri až päť základných prvkov. Minimalistická navigácia pomáha používateľom sústrediť sa na ich zámer.

Rýchla orientácia

Všetky informácie sú usporiadané do prehľadnej podoby. Prechádzame od plochého dizajnu na pútavú formu. Obsah je zvýraznený rôznymi animáciami – obrázky, buttony a iné prvky sa na obrazovke plynulo vyrolujú. Využitím bielej farby a racionálnejším usporiadaním jednotlivých prvkov sa web stáva vzdušnejším.

Nový užívateľský zážitok

Aby sa klient v novom prostredí cítil prirodzene príjemne, zobrazujeme naše produkty a služby cez fotografie z reálnych životných situácií a priestorov. Je pre nás dôležité, aby klienti už pri prvom kontakte s našou bankou zažívali ľudský prístup a pochopenie pre ich potreby.

Intuitívne kalkulačky

Na novom webe sa všetky dôležité kalkulačky nachádzajú na jednom mieste, na jednej podstránke. Kalkulačky je možné používať aj v mobilných zariadeniach, čo korešponduje s aktuálnym správaním používateľov, ktorí pristupujú na weby z mobilných telefónov a tabletov.

Interaktívny sprievodca

Doteraz boli používateľom k dispozícii návody, napríklad na vybavenie hypotéky, prevažne vo formáte .pdf. Na novom webe ich prevádza jednotlivými krokmi interaktívny sprievodca.

Nová sekcia Inovácie

Zaujímavým článkom, recenziám či video návodom bola venovaná samostatná webová stránka www.inovacietb.sk. Odteraz je tento obsah dostupný používateľom priamo na domovskej stránke www.tatrabanka.sk v sekcii Inovácie.

Zuzana Žiaranová
zuzana_ziaranova@tatrabanka.sk