Novým členom predstavenstva sa stal Johannes Schuster

03.07.2017

Od 1. júla sa novým členom predstavenstva Tatra banky stal Johannes Schuster, ktorý prevzal zodpovednosť za oblasť riadenia financií a treasury.

Johannes SchusterJohannes Schuster absolvoval Univerzitu v Linzi, ekonómiu a spoločenské vedy, a Univerzitu vo Viedni. Pán Schuster strávil takmer 25 rokov s rakúskou bankou Raiffeisen Banking Group, začínal v Raiffeisenlandesbank Oberösterreich (Linz), následne sa kariérne presunul do Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB, Viedeň) a nakoniec pôsobil v Raiffeisen Bank International (RBI), ktorá je hlavným akcionárom Tatra banky. Má bohaté riadiace skúsenosti v takmer všetkých oblastiach moderného bankovníctva, najmä v oblasti financií, treasury, risku, retailového bankovníctva a marketingu.

„Tatra banka je jednou z najlepších a najúspešnejších bánk na Slovensku a v rámci skupiny RBI. Z pohľadu inovácií je dokonca priekopníkom v celom regióne strednej a východnej Európy.  Som hrdý, že som dostal možnosť stať sa súčasťou výnimočnej banky s excelentnými zamestnancami a so zameraním na klienta, aké som nikdy predtým nevidel,“ vyjadril sa pri tejto príležitosti Johannes Schuster.

"Som veľmi rád, že náš tím obohatil človek s tak veľkou skúsenosťou, odhodlaním, manažérskou a profesionálnou silou," uviedol Michal Liday, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Tatra banky.

V súčasnosti má Tatra banka sedem členov predstavenstva:
Michal Liday, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ
Bernhard Henhappel, člen predstavenstva
Marcel Kaščák, člen predstavenstva