Platobné terminály aj pre drobných obchodníkov

20.06.2014

Menšie, dostupnejšie, lacnejšie. Nové platobné terminály predstavujú vďaka jednoduchému pripojeniu cez mobil konkurenčnú výhodu pre drobných podnikateľov.

K štandardným verziám platobných terminálov už aj na Slovensku pribudnú nové, jednoduchšie verzie. Vďaka bluetooth pripojeniu k mobilnému telefónu alebo tabletu s dátovými službami sa terminál stáva najmenším a váhovo najľahším zariadením umožňujúcim platbu overenú Chip & PIN s možnosťou použitia kdekoľvek a kedykoľvek. Poplatok za transakcie je určený individuálne.

Hlavné výhody pre drobných obchodníkov:

• lacnejšia alternatíva klasického platobného terminálu
  • menšia veľkosť
  • pohodlné používanie a ľahké ovládanie
  • vďaka prenosnosti vhodný pre taxislužby, kuriérske služby, poisťovacích maklérov, remeselníkov, kaderníctva, kozmetické salóny, lekárov - najmä zubárov atď.
  • bezpečnosť podľa medzinárodných bezpečnostných štandardov

Tatra banka aktuálne spúšťa pilotnú fázu. Uvedenie do predaja je plánované ku koncu roka 2014. V pilotnej fáze budú dostupné pre pripojenie k telefónom s operačným systémom Android, neskôr pribudnú aj verzie pre iPhone. V komerčnej prevádzke pribudne aj možnosť bezkontaktnej platby.

Zistiť viac

Technické riešenie: