Private banking Tatra banky s 3 cenami od Euromoney

09.02.2015

Britský magazín Euromoney aj tento rok ocenil kvalitu služieb privátneho bankovníctva Tatra banky. Prestížne ceny získal Private BankingTB až v troch kategóriách.

Tatra banka nastavila vysoký štandard starostlivosti o privátnych klientov, ktorú sa snaží neustále zdokonaľovať. Vďaka tomu sa stala víťazom až troch kategórií Private Banking Survey 2015 od rešpektovaného mesačníka Euromoney:

• Investičné možnosti banky (Investment Banking Capabilities)
  • Filantropia a spoločensky zodpovedné investovanie (Philanthropy and Social Impact Investing)
  • Poradenstvo v oblasti generačného plánovania a Trustov (Succession Planning Advice and Trusts)

„Chceme sa posúvať ďalej a robíme všetko pre to, aby sme boli najlepší. Vďaka tomu privátne bankovníctvo Tatra banky je lídrom na slovenskom trhu, ktorý spravuje prostriedky viac ako 3 000 klientov v celkovej hodnote viac ako 1,8 miliardy eur. Ocenenie kvality našich služieb na medzinárodnej úrovni je pre nás veľkou poctou," vyjadrila sa Katarína Boledovičová, riaditeľka privátneho bankovníctva Tatra banky.

Klienti privátneho bankovníctva Tatra banky môžu využiť viac ako 3 800 investičných produktov. Obľúbenými sa stali tzv. Best entry certifikáty, ktoré výrazne znižujú riziko spojené s investovaním do akciového trhu. Rovnako aj riešenia vytvorené v spolupráci s Tatra Asset Management a Raiffeisen Capital Management, vďaka ktorým môže slovenský investor využiť zaujímavé investičné riešenia. Okrem toho Tatra banka predstavila tento rok Private Rent, produkt určený konzervatívne nastaveným rentierskym klientom.

Obľúbeným nástrojom na udržanie hodnoty aj pre ďalšie generácie je naďalej zlato. Minulý rok využili klienti pokles na jeho cene a za posledných 12 mesiacov zobchodovali viac ako 320 kg tohto kovu. Tatra banka poskytuje možnosť obchodovania s investičným zlatom bez sprostredkovateľa od roku 2009. Od tohto momentu private banking Tatra banky predal investičné zlato v hodnote viac ako 150 mil. USD. Rekordným bol rok 2011, keď predaj investičného zlata presiahol sumu 42 mil. USD.

Medzi ďalšie služby pre privátnych klientov patrí služba Wealth managementTB (efektívny systém starostlivosti o finančný majetok), Art consulting (odborné konzultácie v umeleckej oblasti) vrátane aplikácie Art ConsultingTB pre iPad a iPhone s funkcionalitou Live náhľad, bezpečnostné schránky (prenájom samoobslužnej bezpečnostnej schránky v nadštandardne zabezpečených priestoroch banky s prístupom 24 hodín denne, 7 dní v týždni). Pre uľahčenie práce s investíciami priniesla Tatra banka ako prvá aplikáciu MobileSignTB, vďaka ktorej klienti vedia komfortne uzatvárať obchody jednoduchým potvrdením cez mobil.

Marína Masárová
Hovorkyňa