Private banking Tatra banky znova potvrdzuje pozíciu lídra

02.11.2016

Tatra banka opäť potvrdila jasnú pozíciu lídra v segmente privátneho bankovníctva.V roku 2016 získala titul Best Private Bank in Slovakia už od dvoch renomovaných magazínov – The Banker a najnovšie Global Finance.

Marek Neckár„Služby privátneho bankovníctva sme začali ponúkať ako jedna z prvých bank na Slovensku. Dnes spravujeme aktíva našich klientov vo výške  viac ako 2 miliardy eur, vďaka čomu naďalej potvrdzujeme pozíciu lídra v tomto segmente. Našim klientom prinášame každý rok niekoľko inovatívnych riešení, ktorých cieľom je zjednodušiť komunikáciu s bankou, sprehľadniť správu finančných aktív, urýchliť zadávanie pokynov na predaj a nákup cenných papierov a zabezpečiť pohodlné realizovanie transferov medzi účtami. Veľmi si vážime, že našu snahu ocenili aj renomované magazíny, ako sú Global Finance a The Banker. Poďakovanie patrí aj naším klientom za ich dôveru,“ hovorí riaditeľ odboru privátneho bankovníctva Marek Neckár.

• Global Finance: Výnimočnosť služieb privátneho bankovníctva Tatra banky bola ocenená renomovaným magazínom už druhý rok po sebe. „Hoci sú bohatí ľudia často vnímaní ako jednoliata skupina, v skutočnosti majú rozmanité potreby – či už je to zachovanie zdedeného bohatstva, alebo spravovanie bohatstva, ktoré získali podnikaním,“ hovorí Joseph D. Giarraputo, vydavateľ a redakčný riaditeľ magazínu Global Finance a dodáva: „Naše ocenenia pomáhajú investorom zorientovať sa v nespočetnom množstve privátnych bánk s rôzne vysokou úrovňou investičného poradenstva a identifikovať tie inštitúcie, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou porozumejú ich individuálnym potrebám a poskytnú im tú najvyššiu úroveň klientskeho servisu.“
  • The Banker: Cenu Best Private Bank in Slovakia udelil Tatra banke finančný magazín už tretíkrát po sebe. Porota hodnotila na základe týchto kritérií: výkonnosť banky, riadenie portfólia, alokácia aktív, riadenie rizík, stratégia rastu, klientsky servis, etické faktory, obchodné modely, úroveň retencie zamestnancov a inovácie.

Líder na slovenskom trhu
Privátne bankovníctvo Tatra banky je dlhodobo lídrom na slovenskom trhu, ktorý spravuje prostriedky viac ako 3 000 klientov v celkovej hodnote vyše 2 miliardy eur. Medziročný nárast spravovaných aktív prekonal objem 230 miliónov €.

Inovatívne bankovníctvo
„Klienti privátneho bankovníctva oceňujú najmä 24-hodinovú individuálnu starostlivosť. Ďalšou výhodou je otvorená štruktúra investičných produktov, vďaka čomu sa nám darí flexibilne reagovať na pohyby na trhu,“ vysvetľuje Marek Neckár.

AllExclusiveTBSo zrýchľujúcim sa tempom chcú ľudia vidieť riešenia ihneď a byť stále v obraze. „Aj v tomto smere ponúkame klientom niekoľko inovatívnych prostriedkov na komunikáciu s bankou, napríklad služby ako hlasová biometria či mobilný podpis. V mobilnej aplikácii AllExclusiveTB nájdu klienti ponuky zo sveta luxusu prakticky kedykoľvek a kdekoľvek. Súčasťou aplikácie je výnimočná služba Art consultingTB, ktorá predstavuje zoznam diel výtvarného umenia zostavený uznávanými odborníkmi. Jednou z hlavných pridaných hodnôt je správa finančných investícií klienta prostredníctvom našej služby Wealth managementTB,“ dopĺňa riaditeľ privátneho bankovníctva Tatra banky.

Investovanie je hlavne o psychológii
Straty pri investovaní sú o porušovaní psychológie a zisky o tom, ako ju zvládnuť. Keď trhy rastú, často aj klienti, ktorí sa definujú konzervatívne, majú záujem o nákup rizikových aktív. Následne, ak príde korekcia, veľká časť investorov nechce vstupovať do akciových pozícií, pretože čaká na lepšiu cenu. Tá už mnohokrát nepríde. „My sme práve preto priniesli klientom Stress Test portfólií v marci 2015, keď boli európske akcie na svojich 5-ročných maximách. Test sme zopakovali aj v roku 2016. Snažili sme sa klientom ukázať, aký vplyv by mal prípadný prepad na ich portfóliá, a následne spraviť v týchto portfóliách zmeny. Ukázalo sa to ako veľmi dobrý krok, ktorý bol pozitívne vnímaný a ocenený klientmi,“ uzatvára Marek Neckár.

0903 641 846