Slovenská národná galéria otvorila výstavu o slovenskej móde Nech šije!

07.04.2017

Začiatkom roka sa Tatra banka stala generálnym partnerom Slovenskej národnej galérie, čím posilnila svoju pozíciu dlhoročného podporovateľa umenia. Máme radosť, že aj vďaka našej podpore vznikajú hodnotné projekty ako je novootvorená výstava Nech šije! Vstup na expozície v Bratislave je pre všetkých návštevníkov zadarmo.

SNGMóde na Slovensku v rokoch 1945 až 1989 je venovaný tohtoročný ťažiskový projekt Slovenskej národnej galérie. Výstava po názvom Nech šije! predstavuje prierez domácej odevnej produkcie od konfekčnej výroby, cez odevné podniky až po módne časopisy a módnu fotografiu. Výstavu si môžete aj vďaka podpore Tatra banky bezplatne pozrieť do 20. augusta 2017 v Esterházyho paláci.

Nech šije„Podpora módneho dizajnu je Tatra banke veľmi blízka. Od roku 2010 Nadácia Tatra banky oceňuje prácu mladých módnych tvorcov – dáva im príležitosť vytvoriť pre Múzu večera – Adelu Banášovú – exkluzívny model na slávnostné udeľovanie cien za umenie. Doteraz to boli –Mária Štraneková (2010), Marcel Holubec (2011), Martin Hrča (2012), Maja Božović (2013), Boris Hanečka (2014), Andrea Pojezdálová (2015) a minulý rok Lenka Sršňová. Módni dizajnéri majú príležitosť každoročne uspieť aj v grantovom programe Nadácie Tatra banky – Viac dizajnu,“ uviedla Zuzana Böhmerová, manažérka Nadácie Tatra banky a strategického sponzoringu.

Miesto výstavy: Slovenská národná galéria, Esterházyho palác, 2. poschodie, Námestie Ľudovíta Štúra 4, Bratislava

Trvanie výstavy: 7. apríl – 20. august 2017
Kurátorky: Zuzana Šidlíková (SCD – SMD), Viera Kleinová

Tlačová správa SNG

Banka, ktorá miluje umenie

Podpora umenia je nosnou oblasťou sponzoringových partnerstiev Tatra banky už vyše dve desaťročia. Naše najsilnejšie a najväčšie partnerstvo v tejto oblasti, ktoré trvá už 10. sezónu, je partnerstvo so Slovenským národným divadlom.

V oblasti filantropie sa táto téma premieta už 13 rokov do grantových programov a spoluprác Nadácie Tatra banky.

• Doteraz sme prostredníctvom filantropických aktivít mali tú česť podporiť takmer 400  projektov jednotlivcov, občianskych združení a katedier vysokých škôl zameraných na umeleckú tvorbu, prostredníctvom grantových programov a spoluprác.
  • Cenou Nadácie Tatra banky za umenie sme počas jej 21 ročníkov ocenili 134 etablovaných umelcov a začínajúcich tvorcov a dali príležitosť 7 mladým módnym tvorcom vytvoriť na mieru šaty pre moderátorku večera.
  • Strategickú tému podpory umenia Tatra banka prepája aj v produktovej oblasti, konkrétne v limitovanej edícii kreditných kariet. Doteraz bola limitovaná edícia kreditných kariet venovaná 12 vybraným laureátom Ceny Nadácie Tatra banky za umenie.