Striebra z EFFIE majú pre nás hodnotu zlata

29.11.2013

Kampaň Tatra banky Rytmusova finančná akadémia získala na EFFIE Slovakia 2013 dve striebra. Z pohľadu dopadu na predajné výsledky má pre Tatra banku hodnotu zlata.

V súťaži efektivity marketingovej komunikácie EFFIE Slovakia 2013 získala kampaň Rytmusova finančná akadémia (RFA) z dielne Zaraguza Digital dve strieborné ocenenia.

Kampaň spustila Tatra banka na jar tohto roku, pričom cieľom kampane bolo zvýšiť záujem o balík služieb Tatra PersonalTB pre študentov. Úloha však nebola prvoplánová, snahou bolo študentov naučiť poznať financie a vedieť sa o ne starať. Pre náročnú cieľovú skupinu bol preto vybraný netradičný koncept edukácie zábavnou formou. Hlavnou postavou sa stal Patrik Vrbovský alias Rytmus, učiteľ, ktorého nikto nečakal, online celebrita s najväčším potenciálom osloviť teenagerov.

Reakcie cieľovej skupiny na seba nedali dlho čakať. Ešte počas spustenia teasingového videa získala RFA viac než desať tisíc záujemcov. Po odhalení Akadémie sa do nej zapojilo viac ako 50 tisíc študentov, pričom viac ako polovica z nich prešla všetkých tridsať otázok. To svedčí o záujme tak o finančnú tému ako aj o jej kreatívne spracovanie. Unikátnych návštevníkov stránky tatraacademy.sk pritom rátame na stotisíce. Efektívnosť kampane však nebola len o návštevníkoch stránky, či počte prehliadnutých videí.

„Predajné výsledky boli výborné, ciele sme prekročili ešte pred ukončením kampane. Kampaň sa tak stala najúspešnejšou online kampaňou v histórii Tatra banky. Dve striebra z EFFIE majú preto pre nás hodnotu zlata. Agentúre Zaraguza Digital ďakujeme za skvele odvedenú prácu," hodnotí kampaň Milada Halová, riaditeľka marketingu Tatra banky.

Kontakt pre doplňujúce informácie:

Marína Masárová
Hovorkyňa