Tatra Academy otvára svoje brány, študenti môžu získať 30 €

23.03.2015

Pozreli sme sa, ako sa správajú študenti k svojim peniazom na účte. Výsledkom sú zaujímavé štatistiky, nový dizajn platobnej karty a najmä unikátna spolupráca Tatra banky s tvorcami Lokal TV na príprave tretieho kola finančnej akadémie.

Dôvodov, prečo by mal rodič uvažovať o zriadení bankového účtu pre svojho tínedžera je viacero:

• bezpečnosť - študent nenosí peniaze po vreckách, ale používa platobnú kartu
  • študenti majú veľmi radi online nákupy, avšak často využívajú komplikované metódy platenia, prípadne si požičiavajú karty svojich rodičov
  • účet dáva študentovi pocit samostatnosti a učí ho rozumne hospodáriť
  • kým v minulosti chodili na brigády najmä vysokoškoláci, v súčasnosti si takto privyrábajú už aj stredoškoláci

Zodpovednejší ako by sa zdalo
„Takmer polovica našich študentov ma stiahnutú aplikáciu Tatra banka, pričom polovica z nich aj aplikáciu pravidelne využíva a to hlavne na kontrolu zostatku a pohybov na účte," chváli študentov Nadežda Palušová, segmentový manažér Tatra banky.

Študenti najčastejšie používajú platobnú kartu:

• v potravinách
  • v obchodoch s oblečením
  • pri voľnočasových aktivitách
  • na cestovanie

obr1.JPG

Až polovica študentov si aktívne sporí, z krátkodobejších cieľov vedie drobná elektronika, oblečenie, výlety a hobby. Dlhodobejšie si zvyknú chlapci odkladať peniaze najmä na kúpu auta a dievčatá na dovolenky a cestovanie. Keď ide o sporenie na vlastné bývanie, záujem dievčat aj chlapcov je vyrovnaný.

Bez obmedzení a zadarmo
Študentský účet od Tatra banky je pre študentov zadarmo. Vo veku od 15. do dovŕšenia 20. roku na otvorenie Študentského účtu stačí len občiansky preukaz. Ak má študent viac ako 20 rokov, je potrebné, aby priniesol aj potvrdenie o dennom štúdiu. So Študentským účtom môže neobmedzene:

• realizovať platby cez mobilnú aplikáciu Tatra banka
  • vrátiť kamarátom peniaze cez aplikáciu Tatra banka VIAMO
  • platiť debetnou kartou alebo mobilom
  • používať Internet bankingTB
  • prijímať platby (vreckové od rodičov alebo z brigád)
  • vyberať si peniaze z bankomatov Tatra banky kartou alebo mobilom
  • využívať e-mailové výpisy
  • prijímať SMS správy o pohyboch na svojom účte
  • platiť faktúry pomocou trvalých príkazov a SEPA inkás
  • využívať Spending reportTB na zoradenie svojich výdavkov
  • sporiť si cez Sporiaci systém

30 € na nový Študentský účet
„Rôzne prieskumy dlhodobo dokazujú, že úroveň finančnej gramotnosti je na Slovensku pomerne nízka. Z rozhovorov so študentmi však vieme, že otázka financií im nie je ľahostajná. Preto sa aktívne podieľame na ich vzdelávaní nielen priamo v spolupráci so školami, ale už tretí rok za sebou otvárame aj online finančnú akadémiu. Prostredníctvom nej učíme mladých ľudí na čo a kedy používať účet, kde všade sa dá platiť kartou či ako vďaka modernému elektronickému bankovníctvu môžu mať jednoducho svoje peniaze pod kontrolou," vysvetľuje Nadežda Palušová.

obr2.JPGŠtudenti na webovej stránke www.tatraacademy.sk zažijú nezvyčajný školský deň, ktorým ich bude sprevádzať kreslená postavička Menežerisa, známeho zo seriálu Lokal TV. Pre študentov je pripravených 10 úloh, pri ktorých riešení im bude pomáhať celá trieda: futbalista Romeo, čajočka Linda, flákač Vinco, bifloška Jana, metalistka Ingrid a hipster Oliver. Za každú splnenú úlohu získajú 3 €, spolu teda až 30 €, ktoré im po úspešnom absolvovaní akadémie pošle Tatra banka na novootvorený Študentský účet.

„Tentoraz sme zvolili animovanú formu, ktorá nám umožňuje prihovoriť sa študentovi jeho rečou a byť na mieste, kde trávi väčšinu svojho času," dodáva segmentová manažérka. Kampaň potrvá od 23. marca 2015 do 30. júna 2015, pričom súťaže sa môžu zúčastniť všetci študenti vo veku od 15 rokov do 26 rokov, ktorí si otvoria Študentský účet v období od 16. marca 2015 až do ukončenia akadémie.

obr3.JPG

Kto platí, má SWAG
Nový dizajn študentskej platobnej karty vytvorili študenti Súkromnej strednej umeleckej školy dizajnu v Bratislave. SWAG je momentálne veľmi obľúbený výrazový prostriedok medzi mladými ľuďmi na označenie výnimočného štýlu, či už obliekania alebo celkového prejavu.

Marína Masárová
Hovorkyňa