Tatra banka prináša svojim klientom Apple Pay

26.06.2019

Držitelia súkromných debetných kariet Visa Electron a súkromných kreditných kariet Visa, vydaných Tatra bankou, môžu odteraz platiť s Apple Pay.

Klienti môžu s Apple Pay platiť prostredníctvom svojich iPhonov, Apple hodiniek, iPadov či Macov pohodlne a bezpečne v kamenných obchodoch akceptujúcich bezkontaktné platby po celom svete, ako aj v mobilných aplikáciách a u internetových obchodníkov, podporujúcich túto službu.

Bezpečnosť a súkromie sú kľúčové pre službu Apple Pay. Pri použití kreditnej alebo debetnej karty pri platbách cez Apple Pay nie sú údaje o karte uložené v zariadení ani na serveroch Apple. Namiesto toho má každé zariadenie pridelené unikátne číslo (tzv. Device Account Number), ktoré je zakryptované a bezpečne uložené v secure elemente zariadenia. Každá platba je tiež overená prostredníctvom tvárovej (Face ID) alebo dotykovej (Touch ID) biometrie, prípadne heslom zariadenia.

Nastavenie služby Apple Pay je jednoduché. Platby v kamenných obchodoch sú podporované na zariadeniach iPhone SE, iPhone 6 a novšie a Apple Watch. Pri nákupoch v aplikáciách alebo pri online nákupoch v prehliadači Safari zase nie je potrebné manuálne zadávať dlhé formuláre alebo opakovane vypĺňať dodacie či fakturačné informácie.

Platenie so službou Apple Pay je tak pre klientov jednoduché, bezpečné a pohodlné.

Kontakt pre médiá:
Boris Fojtík, hovorca