Tatra banka získala ocenenie Visa Awards 2016 Best Innovator

27.12.2016

Tatra banka opäť potvrdila svoju pozíciu inovátora na slovenskom trhu. V Prahe získala ocenenie Visa Awards 2016 v kategórii Best Innovator.

Tatra banka sa dlhodobo radí medzi top inovatívne banky na slovenskom trhu:

• rok 2010 – klienti využívajú bezkontaktné platobné karty
  • rok 2011 – klienti sa v pobočkách podpisujú digitálne
  • rok 2012 – klienti platia bezkontaktne aj svojimi mobilmi
  • rok 2013 – klienti sa overujú na call centre len svojim hlasom
  • rok 2014 – klienti vyberajú peniaze z bankomatu mobilom
  • rok 2015 –klienti majú svoje online bankovníctvo v inteligentných hodinkách

MobilePayV tomto roku priniesla Tatra banka v spolupráci so spoločnosťou Visa novú generáciu platenia mobilom – aplikáciu MobilePayTB. Aplikácia je dostupná na stiahnutie v obchode GooglePlay od 3. novembra a vďaka nej majú klienti Tatra banky všetky svoje karty pohodlne na jednom mieste. Aplikácia je dostupná pre všetky smartfóny s operačným systémom Android bez ohľadu na to, od ktorého mobilného operátora klient využíva služby. Mobilné platby sú založené na využití technológie HCE (Host Card Emulation), vďaka ktorej je číslo karty počas transakcie nahradené tzv. tokenom a platby sú tak oveľa bezpečnejšie. Okrem bezkontaktných mobilných platieb prináša klientom tiež možnosť vygenerovať si jednorazové číslo karty pre bezpečné platby na internete a nastavovať si parametre svojich kariet (limity, povolené kontinenty) vďaka online manažmentu kariet.

Visa Awards 2016Best Innovator 2016
Úsilie, vynaložené pri tvorbe aplikácie MobilePayTB, prinieslo prvé ovocie už v novembri. Spoločnosť Visa za túto aplikáciu udelila Tatra banke ocenenie Visa Awards 2016 v kategórii Best Innovator. „Visa Award je vyjadrením našej dlhodobej strategickej spolupráce s Tatra bankou v oblasti inovácií. Zároveň Slovensko vidíme ako veľmi perspektívne pre platobné inovácie, ktoré Visa prináša a z ktorých bude v budúcnosti benefitovať ako Tatra banka, tak aj celý trh,“ vraví Marcel Gajdoš, riaditeľ spoločnosti Vi a pre SR a ČR.

„Sme radi, že sa nám darí posúvať hranice mobilného bankovníctva a prinášať našim klientom inovatívne riešenia v oblasti mobilných platieb,“ uvádza Rastislav Vallo, vedúci oddelenia platobných kariet Tatra banky a dodáva: „Samozrejme, toto je možné len vďaka silnému partnerovi, ktorým je pre nás spoločnosť Visa už roky. V spoločnej snahe posúvať Slovensko bližšie k inovatívnym spôsobom platenia chceme pokračovať a veríme, že predĺženie našej spolupráce na ďalšie obdobie je tou správnou cestou, ako natrvalo zapísať Slovensko na mape inovatívnych krajín sveta.“