Veľký vianočný manuál

09.11.2015

Nákup vianočných darčekov si nechávame na poslednú chvíľu. Najčastejšie platíme debetnou kartou a doprajeme si kvalitnú knihu či elektroniku. Aj o tomto je veľký vianočný manuál na rok 2015. Okrem toho si povieme, ako nakupovať bezpečne a výhodne, aký darček kúpiť tým najnáročnejším či ako si zabezpečiť naozaj štedré Vianoce.

Vianočný manuál Tatra bankaVianočná nákupná horúčka vrcholila minulý rok týždeň pred Vianocami. Klienti Tatra banky vtedy zrealizovali svojimi kartami transakcie v objeme takmer 12 miliónov € a priemerná výška jednej transakcie sa vyšplhala na viac ako 46 €. K najobľúbenejším obchodom pred Vianocami patria kníhkupectvá, hračkárstva a obchody s oblečením, ktoré posledný predvianočný týždeň navštevujeme až 3-krát častejšie. Doprajeme si aj elektroniku či dokonca nový nábytok a zároveň pod stromčekom nesmie chýbať dobrá kozmetika. Za vianočné nákupy platíme najčastejšie debetnou kartou, ktorú používame až  9-krát viac než kreditnú kartu.

1. Bezpečné nákupy

V predvianočnom zhone sa objem transakcií prirodzene zvyšuje. Preto je dobré venovať zvýšenú pozornosť bezpečnosti pri platbe kartou v kamennom obchode či na internete. Platba kartou
v obchode

• Pri platbe nespúšťajte kartu z očí.
  • S nikým nezdieľajte svoj PIN kód a pri jeho zadávaní si platobný terminál zakryte druhou rukou, aby kód nebol odčítateľný.
  • Ako dodatočnú ochranu používajte SMS notifikáciu, ktorá vám dá okamžitú informáciu o zrealizovaných pohyboch na účte.

Nákupy cez internet

• Neprihlasujte sa cez nezabezpečené WIFI siete.
  • Nakupujte iba u dôveryhodných obchodníkov.
  • Zabezpečená internetová stránka obchodníka by mala začínať https.
  • Pri nákupoch v slovenských e-shopoch je ideálne používať platobné brány spravované bankami, ako sú CardPay či TatraPay od Tatra banky. Klient je zo stránky obchodníka presmerovaný na stránku banky, kde platbu realizuje. Obchodník tak nemá kdispozícii platobné identifikátory klienta .

Používanie platobnej karty je oveľa bezpečnejšie než platenie v hotovosti. Ak vám ukradnú hotovosť z peňaženky, už sa k nej pravdepodobne nikdy nedostanete, no v prípade, že sa stanete obeťou zneužitia platobnej karty, banka vám vo väčšine prípadov financie vráti.

2. Vianočný bonus 30 €

Vianočné nákupy môžu byť s Tatra bankou ešte výhodnejšie. Stačí s kreditnou kartou Visa Standard alebo Visa Gold uskutočniť do 31. 1. 2016 platby v objeme 300 € (jednorázovo alebo kumulatívne) a na účet k vašej karte bude po ukončení kampane pripísaný kredit v hodnote 30 €.*

3. Tip na darček

Darčeková karta Tatra bankaNájsť vhodný darček pre blízkych nie je vždy jednoduché. Máme pre vás tip, ktorý zaujme aj tých najnáročnejších - Darčekovú kartuTB v hodnote 50 alebo 100 € s dizajnovým obalom v šiestich exkluzívnych prevedeniach. Darčekovou kartouTB je možné platiť všade, kde akceptujú karty Visa Electron. Darčekové kartyTB sú dostupné v pobočkách Tatra banky alebo cez službu DIALOG Live.

4. Ako si zabezpečiť štedré Vianoce

Naše túžby a priania niekedy presahujú momentálny rozpočet. Táto situácia sa dá ľahko vyriešiť vďaka Bezúčelovému úveruTB so zrýchleným splácaním. Úver je možné splatiť vďaka Extra splátkam oveľa skôr a ušetriť tak čas aj peniaze.

Bezúčelový úver so zrýchleným splácaním máte

• schválený už do 24 hodín,
  • bez uvádzania účelu môžete  peniaze použiť na čokoľvek,
  • bez potreby dokladovania príjmu, ak prijem plynie zo závislej činnosti,
  • bez nutnosti zabezpečenia,
  • so 100 % zľavou z poplatku za úver.

Extra splátky je možné používať pri nových úveroch splácaných z bežného účtu v Tatra banke cez Internet bankingTB alebo pomocou aktuálnej verzie mobilnej aplikácie Tatra bankado výšky trojnásobku mesačnej splátky. Splátky nad uvedený rámec je možné realizovať cez žiadosť
o predčasné splatenie úveru.

*Ponuka platí pre všetky nové hlavné kreditné karty.

0903 641 846

Mária Mahútová,