VIAMO uspelo v súťaži Apps RULEZZ 2014

07.05.2014

Služba VIAMO, ktorá umožňuje posielať peniaze z mobilu na telefónne číslo, získala až tri ocenenia v národnej súťaži mobilných aplikácií Apps RULEZZ 2014.

Zo včerajšieho galavečera Apps RULEZZ 2014 v Bratislave si VIAMO odnieslo prvú cenu za najúspešnejšiu aplikáciu pre smartfóny a obsadilo druhé miesto v kategórii Brandované aplikácie. Porota tiež spoločnosti VIAMO, a.s. udelila tretie miesto v kategórii Najlepší autori aplikácií.

„Spusteniu Viama predchádzali dva roky tvrdej práce. Tri výhry v Apps RULEZZ 2014 sú príjemným ocenením celého tímu nielen u nás, ale aj v bankách, ktoré službu podporujú," povedal Adam Marek, CEO spoločnosti VIAMO, a.s.

VIAMO si za necelý rok od spustenia osvojilo vyše 60 000 používateľov, ktorí spravili 250 000 transakcií v celkovej hodnote takmer 4 milióny eur. VIAMO sa osvedčilo najmä v situáciách, kde dovtedy dominovala hotovosť, napr. pri vyrovnávaní sa za obedy, posedenia s priateľmi, kultúrne či športové podujatia. Prevod peňazí cez VIAMO je veľmi jednoduchý, stačí poznať telefónne číslo príjemcu.

Počet klientov, ktorí používajú VIAMO, jednoznačne svedčí o tom, že služba je inovatívna a atraktívna. To, čo klienti najviac vítajú, je rýchlosť a jednoduchosť jej použitia. Toto ocenenie je pre nás signálom, že služba má potenciál ďalej rásť," vyjadrila sa Pamela Babuščáková, vedúca oddelenia rozvoja mobilných aplikácií a webov Tatra banky.

VIAMO bolo od začiatku koncipované predovšetkým ako služba, ktorá ľuďom zjednoduší život. Ukázalo sa, že jednotný prístup k vývoju v bankách bol cestou k úspechu. Sme radi, že služba uspela aj v tejto prestížnej súťaži. Je to pre nás motivácia prinášať aj ďalšie zaujímavé služby našim klientom," uviedol Radovan Ako, manažér pre inovácie vo VÚB.

x x x

Čo je VIAMO
viamo aplikaciaVIAMO je služba, ktorá umožňuje jednoducho a rýchlo posielať peniaze z mobilu na mobil. Stačí poznať telefónne číslo príjemcu. Na používanie služby stačí smartfón alebo tablet s operačným systémom Android alebo iOS, slovenské mobilné telefónne číslo a bežný bankový účet. Každý prevod používateľ potvrdzuje PIN kódom. Službu VIAMO zatiaľ poskytuje Tatra banka a VÚB banka, prijímať peniaze cez VIAMO však môžu klienti s účtom v ktorejkoľvek slovenskej banke. Aplikácia aj služba je bezplatná. Všetky informácie o službe a jej aktivácii nájdete na www.viamo.sk.

Kontakty pre médiá:

Viamo Peter Jančárik