Tatra banka

20.9.2017 22:16

Tatra banka predstavuje budúcnosť bankovníctva

08.02.2017

Tatra banka ako prvá banka na Slovensku prináša demo internetbankingovej aplikácie pre okuliare Microsoft HoloLens a novú verziu aplikácie Tatra banka pre Windows 10.

„Budúcnosť nie je možné predpovedať, sme však presvedčení, že je možné sa na ňu do určitej miery pripraviť. Neustály rozvoj nových technológií zásadne ovplyvňuje všetky hospodárske sektory a ani bankovníctvo nie je výnimkou. Dnes je trendom mobilné bankovníctvo, no o pár rokov môže byť situácia iná. Demo aplikácia pre rozšírenú realitu spája viacero prvkov, s ktorými sa v najbližších rokoch pravdepodobne stretneme, a poskytuje nám možnosť predstaviť si, ako budeme v budúcnosti pristupovať k svojim peniazom. Zároveň sme sa rozhodli priniesť aplikáciu pre platformu Windows 10, ktorá klientom prinesie lepšie používateľské prostredie a podporu širšej množiny zariadení,“ uviedol Lukáš Mochňák, vedúci oddelenia rozvoja mobilných aplikácií a webov Tatra banky.

Aplikácia Tatra banka pre okuliare Microsoft Hololens
Aplikácia kombinuje viaceré nové trendy v oblasti digitálnych technológií a bankovníctva, ako sú virtuálny asistent, hlasové ovládanie a rozšírená realita. Aplikácia poskytuje:

• základné  informácie o účte
  • prehľad pohybov na účte
  • možnosť zadania platby alebo naskenovanie faktúry pohľadom na QR kód
  • kontrolu výdavkov prostredníctvom Spending reportu

Sprievodcu aplikáciou robí virtuálny asistent, ktorý klientom zároveň zanalyzuje ich výdavky a poradí im s ich s financiami. Aplikácia sa ovláda hlasom a gestami. Na vývoji sme spolupracovali s firmou Inloop, s.r.o. Záujemcovia si aplikáciu budú môcť vyskúšať na konferenciách Android a Windows Roadshow počas roka 2017.

Microsoft HoloLens

Aplikácia Tatra banka pre Windows 10

Aplikácia je dostupná na zariadeniach (mobily, tablety, notebooky, stolové počítače) s operačným systémom Windows 10 a postupne nahradí aplikáciu pre Windows 8. Aplikácia zatiaľ poskytuje základné funkcionality:

• prehľad účtov, kreditných kariet a úverov
  • SEPA platba
  • Skener

Aplikácia Tatra banka v roku 2016

• Počet používateľov sa zvýšil o 40 %
  • Celkový počet používateľov vzrástol zo 178 431 na 256 830

TOP novinky v aplikácii Tatra banka predstavené v roku 2016

• TOP novinky v aplikácii Tatra bankaAsistent v zahraničí – na základe hrubej polohy má klient k dispozícii informácie o poplatkoch za výber z bankomatov v danej krajine, informácie o aktuálnom kurze, informácia o limitoch na výber z bankomatov (v rizikových krajinách), kontakt zo zahraničia na call centrum DIALOG Live a ďalšie informácie
  • Personalizované kampane – ponuky na predschválené aj nepredschválené produkty, blahoželania, edukačné kampane atď.
  • Kontakty – kontakt na vzťahového manažéra alebo call centrum DIALOG Live
  • Prehľad investícií v podielových fondoch TAM
  • IBAN skener
  • Platobné tlačidlo – možnosť zaplatiť u obchodníka cez TatraPay. Ak klient nakupuje cez mobil, môže sa prekliknuť do aplikácie Tatra banka, zadať PIN a zaplatiť jednoduchšie (bez prihlásenia cez PID, heslo, kartu a Čítačku). Ak klient nakupuje na počítači, zobrazí sa mu na stránke TatraPay QR kód s platobnými informáciami, ktoré iba nasníma aplikáciou Tatra banka a potvrdí.
  • Prehľad majetku a záväzkov

Najlepšie mobilné bankovníctvo na Slovensku