Elevator Lab Challenge powered by Tatra banka pozná svojich víťazov

| 17.07.2019

Elevator Lab Challenge powered by Tatra banka pozná svojich víťazov

Po veľmi úspešnej fáze akceleračného programu, do ktorej sa prihlásilo 25 startupov z 5 krajín, vybrala odborná porota dva najúspešnejšie projekty.

Hlavným cieľom druhého ročníka Elevator Lab Challenge bolo identifikovať startupové riešenia, ktoré využívajú inovatívne technológie a zároveň majú najväčší potenciál na reálne využitie.

„Platformu Elevator Lab powered by Tatra banka sme spustili minulý rok. Aj vďaka nej sa jednoznačne diferencujeme oproti iným bankám a zároveň sme bližšie k inovatívnej komunite. V rámci platformy poskytujeme prístup k špičkovým technológiám, mentoringu a hlavne k možnosti testovať nápad a následne ho škálovať na 14 trhoch strednej a východnej Európy, kde pôsobí skupina RBI,“ uviedol pri tejto príležitosti Michal Satur, vedúci oddelenia Research & development v Tatra banke.

Prihlásené projekty boli z oblastí umelej inteligencie, riešení pre korporátnych klientov, malých a stredných podnikateľov, ale aj v platobných metódach, retailovom bankovníctve, či kybernetickej bezpečnosti a devízových riešeniach.

Vo finále predstavilo svoje riešenia 6 spoločností: Behavera, Family Finance, Finax, Spendee, UPUP a Wultra. Porota z nich vybrala víťazov v dvoch kategóriách:

• "Local hero" si odniesol sumu 5 000 EUR a stala sa ním spoločnosť Behavera z Českej republiky. Ich víťazné riešenie využíva psychometrický algoritmus, ktorý dokáže zmerať kompetencie uchádzača o zamestnanie na základe hrania jednoduchých simulačných hier. To prispeje k lepšej zhode kandidáta s ponúkanou pracovnou pozíciou.
  • "RBI potential" vyhrala maďarská spoločnosť Family Finances a postupuje do semifinále, kde sa bude uchádzať o cenu na úrovni celej skupiny RBI. Spoločnosť vyvíja bankové riešenia so zameraním na potreby najmladšie generácie.

Michal Liday, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Tatra banky, zhodnotil rozhodovací proces ako naozaj náročný: „Pri rozhodovaní sa porota sústredila hlavne na to, čo môže byť potenciálne najvyššou pridanou hodnotou a v čom vidíme pravdepodobnosť úspešnej implementácie a prijatia zo strany cieľového publika. Zďaleka to však nebolo o tomto jednom stretnutí. Všetkým ďakujem za to, že ste nás pustili do svojej kuchyne a prejavujete tak záujem stať sa súčasťou nášho ekosystému."

Kontakt pre doplňujúce informácie:
Boris Fojtík, hovorca
press@tatrabanka.sk, 0903 641 846