1. Blog
  2. /
  3. Banka
  4. /
  5. Nová verzia aplikácie Tatra banka

Nová verzia aplikácie Tatra banka

Zuzana Žiaranová | Tatra banka Autor: Zuzana Žiaranová, Tatra banka | 26.07.2021 | 3 min. čítania

aplikacia Tatra banka

Inovované mobilné bankovníctvo Tatra banky prináša klientom možnosť výberu medzi Lite a Full verziou aplikácie ako aj ďalšie užitočné vylepšenia. Nájdete medzi nimi nový Spending reportTB, digitálnu debetnú kartu či online otvorenie podnikateľského účtu. 

Vybraným novým aj existujúcim používateľom aplikácie Tatra banka sa zobrazí formulár Spoznajme sa lepšie so 6 otázkami, ktorých cieľom je preveriť ich finančnú a digitálnu zručnosť. Na základe odpovedí aplikácia ponúkne klientovi buď Lite verziu aplikácie, ktorá obsahuje len tie nástroje, vďaka ktorým sa naučí svoje financie spravovať efektívnejšie, alebo Full verziu aplikácie, ktorá je totožná s tou, akú poznáme dnes. Verziu aplikácie si môže klient kedykoľvek zmeniť v nastaveniach. 

Lite verzia aplikacia Tatra banka

Lite verzia aplikácie obsahuje:

  • nové spodné menu,
  • vylepšenú navigáciu pre jednoduchšiu orientáciu v aplikácii,
  • prepracovanú obrazovku Domov zameranú primárne na informácie o účte,
  • zjednodušený formulár pre zadanie platby,
  • novú sekciu Banka, ktorá poskytuje prehľad o produktoch na jednom mieste.

„Hlavným dôvodom, ktorý nás motivoval pracovať na redizajne mobilnej aplikácie Tatra banka, bolo zjednodušiť a priblížiť svet financií každému klientovi, bez ohľadu na to, či je študent, ktorý do sveta financií vstupuje prvý raz, mladý človek, ktorý práve začal pracovať a postupne sa snaží zabezpečiť svoje finančné zdravie, alebo dlhoročný klient, ktorý hľadá spôsob, ako sa rýchlejšie zorientovať v komplexnom svete financií. Pre všetkých sme pripravili verziu aplikácie, ktorá ich bude svetom financií sprevádzať jednoducho a vizuálne príťažlivo,“ hovorí Marek Lavčák, vedúci oddelenia User Experience Design. 

V Lite aj Full verzii pribudnú tiež viaceré užitočné vylepšenia:

Digitálna debetná karta

Majitelia novootvorených bežných účtov, fyzické aj právnické osoby, dostanú k účtu digitálnu debetnú kartu, ktorú si môžu pridať do Google Pay či Apple Pay peňaženky alebo použiť na online nákupy.

podnikatelsky ucet zadarmo 

Online otvorenie účtu
pre jednoosobové spoločnosti

Ponuka na online otvorenie bežnéhoživnostenského účtu sa rozšírila o podnikateľský účet, ktorý je určený jednoosobovým spoločnostiam s právnou formou s. r. o. Na prvých 12 mesiacov je balík služieb bez poplatku za jeho vedenie. 

 Na výber sú dva typy balíkov služieb:

Presun účtu z inej banky 

Klienti, ktorí si otvoria nový Účet pre modrú planétuTB prostredníctvom mobilnej aplikácie Tatra banka alebo Internet bankinguTB, majú možnosť preniesť si svoj bežný účet z pôvodnej banky k nám. Urobia tak jedným kliknutím v aplikácii a vyplnením IBAN-u z pôvodnej banky. 

 Automaticky za klienta presunieme:

  • všetky jeho trvalé príkazy a inkasá,
  • informujeme príjemcov inkás o zmene účtu,
  • prevedieme zostatok prostriedkov z inej banky, 
  • zrušíme pôvodný účet.

Pripravujeme: Vylepšený chatbot AdamTB

Adam sa aktuálne školí, aby vám vedel pomôcť s nastavením trvalého príkazu aj Voliteľného prečerpaniaTB. Už o niekoľko dní vám bude ochotne asistovať aj pri nastavení notifikácií k účtu.

prehlad prijmov a vydavkov spending report 

Nový Spending reportTB 

Najväčšou novinkou, ktorú prináša nový Spending reportTB, je zmena v kategorizácii výdavkov a po novom už aj príjmov na základe detailnejších štítkov. Vďaka tomu je viac ako 90 % transakcií klientov kategorizovaných automaticky. Pribudol tiež sumár výdavkov u tých obchodníkov, u ktorých klient nakupuje najčastejšie.   

Veľmi žiadanou funkcionalitou zo strany klientov, ktorá je súčasťou nového Spending reportuTB, je možnosť zvoliť si vlastný začiatok mesiaca. Príjemným prekvapením je aj nová galéria ikoniek, nové preddefinované kategórie a prehľadnejšie grafické zobrazenie.

Bližšie informácie prinášame v článku Zoznámte sa s novým Spending reportomTB.

Aplikácia je dostupná na stiahnutie

 

Kontakt pre médiá:
Zuzana Žiaranová, hovorkyňa Tatra banky, press@tatrabanka.sk, 0903 641 846

www.tatrabanka.sk | Dialog: *1100 | Tatra banka a.s.
https://www.tatrabanka.sk/sk/blog/tlacove-spravy/nova-verzia-aplikacie-tatra-banka/