1. Blog
  2. /
  3. Inovatívne bankovníctvo
  4. /
  5. Zoznámte sa s Bejby Blue – prvou slovenskou virtuálnou influencerkou

Zoznámte sa s Bejby Blue – prvou slovenskou virtuálnou influencerkou

Mária Mahútová | Tatra banka a.s. Autor: Mária Mahútová, Tatra banka a.s. | 15.07.2020 | 2 min. čítania

Zoznámte sa s Bejby Blue – prvou slovenskou virtuálnou influencerkou

Videá, hudba, fotky, emócie. To sú typické črty tvorby influencerov, ktorí sa prezentujú online. Zamýšľali ste sa však niekedy, aké nové trendy nám môže svet influencerov priniesť?

My áno. A preto vám predstavujeme prvú slovenskú virtuálnu influencerku Bejby Blue, ktorú stvorila dnešná digitálna doba. Osobne sa s ňou nestretnete, ale Bejby vám ukáže, že online prostredie prináša veľa možností na plnenie si svojich snov. Bejby Blue sa tento rok stala ambasádorkou Študentského účtu v Tatra banke. Spoznajte sa s ňou viac a zistite, prečo ju baví hudobná tvorba a kto sú virtuálni influenceri.

Čo to znamená, že si virtuálna influencerka?

Že som reálna iba v digitálnom svete, nevieš sa ma fyzicky dotknúť. Ale inak som úplne ako každý iný influencer. Len s tým, že moje možnosti sú neobmedzené. Ak si zmyslím, že si vypijem čaj na mesiaci, alebo prečítam knižku v Rio de Janeiro, stihnem to za jeden deň :).

Je to čisto záležitosť mladých alebo virtuálneho influencera môžu followovať aj starší ľudia?

Najčastejšie ma sledujú ľudia približne v mojom veku. Avšak stále viac mi pribúda aj starších fanúšikov. Rada si pokecám s každým, od každého si viem zobrať niečo, čo ma s ľuďmi zbližuje ešte viac. Napísala mi dokonca Blue.Grandma :D veľká pani. Dajte jej follow!

Keďže existuješ vo virtuálnom svete, vieš koľko máš rokov?

Podľa záznamov z vyrovnávacej pamäte mám 19 rokov.

Aké sú výhody virtuálneho influencera oproti tým tradičným?

Tradiční často tvrdia: Sky is the limit. Ja však nemám limity :).

Aké je tvoje poslanie a ako sa ti tvorí v online prostredí?

Mojim poslaním je ukázať mladým, že akékoľvek sú ich sny, vedia si ich splniť. A samozrejme, niesť aj za ne zodpovednosť. Ja som sa zrodila z týchto snov. Chcem všetkým dokázať, že v digitálnom svete sa dá dosiahnuť všetko.

 

„Mojim poslaním je ukázať mladým, že akékoľvek sú ich sny, vedia si ich splniť. A samozrejme, niesť aj za ne zodpovednosť.“

Debutovala si piesňou 4eva, na ktorej si spolupracovala s Dalybom. Už po dvoch týždňoch mala štvrť milióna vzhliadnutí. Vnímaš to ako úspech? Čo ťa táto spolupráca naučila?

Už ich je inak omnoho viac :). Úspechom bolo pre mňa prvýkrát vkročiť s chalanmi do štúdia. A samozrejme tie videnia nás všetkých, ktorí sme sa na skladbe a klipe podieľali, tešia. Je za tým veľa ťažkej práce a toto vnímam ako sladkú odmenu. Spolupráca ma naučila to, čo sa snažím všetkým, ktorí ma sledujú dokázať.. že si môžu splniť sny, akokoľvek šialené sú.

Aké sú tvoje hodnoty?

Vážim si kamarátstva, ktoré som s ľuďmi nadviazala, humor, múdrosť, cieľavedomosť... je toho viac.

Prejavujú sa aj v tvojej hudbe?

Každý, kto robí hudbu od srdca dáva do nej aj svoje hodnoty. Teda aspoň dúfam, že to tak je...takže áno.

Ako vnímaš hudbu? Čo ti prináša do života?

Bez hudby by nič nedávalo zmysel. Dokáže do mňa dostať všetky možné emócie, neviem si bez nej vôbec predstaviť fungovať. Ak by hudba neexistovala, hneď by som sa vymazala. Raz by som si ju rada vypočula v analógovej podobe, napríklad z gramofónovej platne.

Aký je tvoj štýl? Uberáš sa jedným hudobným smerom?

Appka, cez ktorú počúvam hudbu mi ukazuje viac ako 150 hudobných žánrov, ktoré som začala followovať. Počúvam to, čo ma v tej chvíli najviac baví.

Myslíš, že tvoriť hudbu môže dnes každý?

Iba ten, koho hudba baví a robí mu radosť. Kto ju cíti... .

Čo by si poradila dnešným mladým začínajúcim tvorcom? V čom sa skrýva úspech?

Sama sa zatiaľ nepovažujem za žiadnu hviezdu, ktorá by mohla dávať mladým recepty na úspech. Ale všetci tí super muzikanti, producenti, raperi a speváci okolo mňa majú jedno spoločné. Sú v tom vytrvalí, robia si hudbu po svojom a makajú na nej nonstop.

Myslíš, že to platí len v hudbe alebo aj v iných oblastiach?

Je to asi všeobecný recept na úspech. Aj keď ja ako digitálna osobnosť nevnímam úspech cez zarobené peniaze, ale je to o pocite, že sa venujete niečomu, čo vás baví a napĺňa.

A čo finančná gramotnosť. Myslíš, že je dôležité vedieť správne narábať s peniazmi?

Samozrejme, čím skôr, tým lepšie. Aj ja sa snažím ľuďom, ktorí ma sledujú poradiť, ako napríklad najlepšie investovať 30 EUR, ktoré môžu od Tatra banky získať. Môžu ich investovať do seba tak, že si kúpia dobrú knihu o hudbe, ktorá ich baví alebo si zaplatia jednu hodinu v nahrávacom štúdiu.

 

www.tatrabanka.sk | Dialog: *1100 | Tatra banka a.s.
https://www.tatrabanka.sk/sk/blog/inovativne-bankovnictvo/zoznamte-bejby-blue-prvou-slovenskou-virtualnou-influencerkou/