IMPULS-LEASING Slovakia sa stane súčasťou Tatra banka Group

Zuzana Žiaranová | hovorkyňa Autor: Zuzana Žiaranová, hovorkyňa | 12.05.2021 | 3 min. čítania

IMPULS-LEASING Slovakia sa stane súčasťou Tatra banka Group

Spoločnosť Tatra-Leasing podpísala zmluvu o kúpe spoločnosti IMPULS-LEASING Slovakia a jej dcérskej spoločnosti IMPULS-LEASING Services.

Tatra banka Group je dlhodobo lídrom korporátneho bankovníctva na Slovensku a jej strategickým záujmom je svoj trhový podiel neustále zvyšovať. Lízing predstavuje významnú súčasť firemného biznisu a práve touto akvizíciou sa Tatra-Leasing, dcérska spoločnosť Tatra banky, zaradí medzi tri najväčšie lízingové spoločnosti na slovenskom trhu podľa štatistiky Asociácie leasingových spoločností SR.

V nasledujúcich mesiacoch budeme intenzívne pracovať na úspešnom začlenení spoločnosti pod značku Tatra-Leasing. Klienti spoločnosti IMPULS-LEASING Slovakia sa môžu tešiť na atraktívnu ponuku lízingových produktov a služieb, ako aj inovatívne možnosti financovania z portfólia Tatra banky,“ uviedol pri tejto príležitosti Igor Rechtoris, riaditeľ spoločnosti Tatra-Leasing.

Tatra-Leasing pôsobí na lízingovom trhu už 29 rokov. Poskytuje širokú škálu finančných, poistných aj poradenských služieb, pričom je priekopníkom v lízingu nehnuteľností a zdravotníckej techniky. Celkovo obsluhuje viac ako 10 000 klientov cez vyše 18 000 lízingových zmlúv. Jeho zisk pred zdanením za rok 2020 úspešne presiahol hranicu 4 miliónov eur.

IMPULS-LEASING Slovakia je leasingová spoločnosť, ktorá pôsobí na slovenskom trhu od apríla 2007 a jej základnou filozofiou je poskytovať komplexné služby v oblasti financovania hnuteľných predmetov, najmä osobných a úžitkových automobilov, nákladných automobilov a ostatných prepravných prostriedkov, strojov a zariadení rozličného zamerania. Svoje služby poskytuje viac ako 5 000 klientom cez približne 9 000 lízingových zmlúv. Od roku 2009 pôsobí na slovenskom trhu jej dcérska spoločnosť IMPULS-LEASING Services s cieľom integrovať v sebe špeciálne činnosti, najmä v oblasti poistných služieb.

Transakcia ešte podlieha súhlasu Národnej banky Slovenska a Protimonopolného úradu a jej uzavretie sa očakáva v priebehu júna.

Kontakt pre médiá:
Zuzana Žiaranová, hovorkyňa Tatra banky, press@tatrabanka.sk, 0903 641 846