1. Blog
  3. Banka
  4. /
  5. Tatra banka prináša balík opatrení na pomoc ukrajinským občanom

Tatra banka prináša balík opatrení na pomoc ukrajinským občanom

Simona Miklošovičová | hovorkyňa Autor: Simona Miklošovičová, hovorkyňa | 02.03.2022 | 3 min. čítania

pomoc banky pre obcanov Ukrajiny

Aktuálna situácia na území nášho suseda nás hlboko zasiahla. Upravujeme bankové služby a ich podmienky tak, aby sme v maximálnej možnej miere pomohli predovšetkým utečencom a žiadateľom o azyl - občanom Ukrajiny. Chceme im uľahčiť príchod do našej krajiny a zmierniť tak ich ťažkú situáciu.

Naša pomoc pre občanov Ukrajiny spočíva aktuálne najmä v týchto krokoch:

• nastavili sme zrýchlený a zjednodušený proces otvorenia účtu
  • poskytujeme bezplatné vedenie existujúcich aj nových bežných účtov
  • výbery z našej siete bankomatov sú bez poplatkov
  • vypli sme poplatky za všetky zahraničné prevody smerované na Ukrajinu – týka sa to všetkých našich klientov a všetkých prevodov z účtov vedených u nás
  • do pohraničnej oblasti nainštalujeme 4 mobilné bankomaty
  • pobočky v prihraničných oblastiach posilňujeme o ukrajinsky hovoriaci personál, ktorý bude klientom pomáhať s obsluhou bankomatu a základnými službami

Ukrajinským občanom sú plne dostupné naše služby, ktoré im zabezpečujú prístup k hotovosti, čiže najmä platby kartou a výbery z bankomatov, ktoré fungujú v plnom rozsahu aj pre klientov s účtami vedenými v ukrajinských bankách v lokálnej mene.

V spolupráci s našim partnerom diagnose.me pripravujeme možnosti zdravotnej podpory pre ukrajinských občanov.

Humanitárna pomoc na hraniciach

Sme hrdí, že aktuálne už vyše 200 zamestnancov banky sa aktívne prihlásilo a sú pripravení podľa potreby pomôcť na východnej hranici. Vo Vyšnom Nemeckom postavili stan, aby boli pre utečencov dobre rozpoznateľní. Sú pripravení vyzdvihnúť ich aj na ostatných dvoch hraničných priechodoch, koordinujú sa cez nepretržitú linku call centra. Poskytujú pomoc pri prechode hraníc a transporte kolegov z Raiffeisen banky Ukrajina spolu s ich rodinami do bezpečia. Neodmietajú však pomoc ani iným ukrajinským občanom, ktorí ju v danej chvíli potrebujú. Zabezpečujeme tak ubytovanie, stravovanie, úvodné balíčky prvej pomoci a všetko ďalšie, čo utečenci práve potrebujú.

Dobročinnosť a dobrovoľníctvo sa stali súčasťou našej kultúry už dávno. Aktuálne nás poháňa vpred vlna spolupatričnosti a ochoty pomôcť. Sme v teréne a postaráme sa o našich kolegov z Ukrajiny a ďalších ľudí v núdzi, ktorí utekajú do bezpečia.

Kontakt pre médiá:
Simona Miklošovičová, hovorkyňa Tatra banky, simona_miklosovicova@tatrabanka.sk, 0903 641 846