Deti banky poznajú, bližší im je však mobil

23.08.2013

V rámci prvého ročníka Detskej ekonomickej univerzity si deti vyskúšali rokovaciu miestnosť predstavenstva, no najmä sa naučili rozpoznávať výhody bankových služieb.

Detská ekonomická univerzitaNa programe Detskej ekonomickej univerzity sa aktívne podieľala aj Tatra banka, ktorá na jeden deň pripravila pre deti zaujímavý program vysvetľujúci pôsobenie komerčných bánk na Slovensku a zároveň potenciál a možnosti inovácií v bankovníctve. Deti mali možnosť spoznať základné činnosti komerčných bánk a zábavnou formou sa zoznámiť so základnými finančnými princípmi v praxi, napr. na čo slúži Internet banking, aké výhody a možnosti prináša platobná karta a zároveň to, prečo je v súčasnosti potrebné mať bežný účet. Súčasťou workshopu Tatra banky boli aj skupinové úlohy, pri ktorých si deti precvičili schopnosť pracovať v kolektíve a prezentovať svoje spoločné riešenia.

Vďaka práci so skupinami sme zistili, že aj deti zo základnej školy už vnímajú banky - i keď sa im väčšinou spájajú najmä s požičiavaním peňazí. Niektorí z účastníkov už aj platili platobnou kartou. Zaujímavé je, že všetky zúčastnené deti už mali mobil, väčšina z nich dokonca smartfón s internetom a vedeli používať niektoré aplikácie.

„Deti veľmi zaujal potenciál inovácií v bankovníctve. Keďže používanie mobilných telefónov je pre ne samozrejmosťou, vďaka aplikáciám vnímajú banku ako bežnú súčasť života. Elektronická správa financií je pre súčasnú generáciu úplne prirodzená a otvára im tak nové možnosti," vyjadrila sa Lucia Suďová, riaditeľka odboru retailových produktov Tatra banky.

„Workshop bol pripravený na profesionálnej úrovni, deti sa zábavnou formou dozvedeli množstvo nových informácií zo sveta bankovníctva. Veľmi sa im rátalo, že mohli sedieť v rokovacej miestnosti a na stoličkách, kde zasadá aj predstavenstvo," zhodnotila aktivitu detí v Tatra banke Ľubomíra Marčeková z Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Detská ekonomická univerzitaO Detskej ekonomickej univerzite

Prvý ročník DEU organizovanej Bratislavskou Business School v rámci Ekonomickej univerzity v Bratislave sa konal od 29. júla do 9. augusta. Cieľom Detskej ekonomickej univerzity bolo priblížiť deťom vo veku 9 - 14 rokov svet ekonómie. Deti sa oboznámili so základnými pojmami, aktuálnymi ekonomickými témami prostredníctvom prednášok skúsených pedagógov, ako aj renomovaných odborníkov z praxe. Na konci DEU získali titul inžinier - junior Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Detská ekonomická univerzita         Detská ekonomická univerzita

Kontakt pre doplňujúce informácie:

Marína Masárová
Hovorkyňa