Karta s historickým kreditom

24.05.2016

Tatra banka predstavuje novú limitovanú edíciu kreditnej karty venovanú publikácii Cvernovka od Martina Mistríka a Viliama Csina, minuloročných laureátov Ceny Nadácie Tatra banky za umenie v kategórii Mladý tvorca.

Cvernovka"Minuloročné nominácie Ceny Nadácie Tatra banky za umenie v kategórii dizajn boli pre nás obzvlášť veľkým očakávaním. Dizajn sme pridali k dovtedy piatim oceňovaným umeleckým kategóriám, keďže sa venujeme jeho podpore už niekoľko rokov.Uhorská cvernová továreň Bratislava

Odborná porota sa rozhodla ako mladých tvorcov oceniť Martina Mistríka a  Viliama Csina za ich publikáciu Cvernovka, pretože ide nielen o unikátny grafický počin, ale aj veľmi detailné a pútavé spracovanie bratislavského fenoménu Cvernovka,"
uviedla Zuzana Böhmerová, manažérka Nadácie Tatra banky a strategického sponzoringu.

Kniha Cvernovka

Howard and BulloughO knihe
Kniha Cvernovka je rozsiahle dielo popisujúce vyše 100-ročnú históriu významnej bratislavskej továrnena výrobu nití. Približuje rozvoj Bratislavy a samotnej továrne od uhorských čias až do súčasnosti. Nie jeto len historická faktografia, ale vďaka úsiliu tvorcov prináša aj konkrétne príbehy a osudy ľudí spojených s Cvernovkou. Venuje sa aj nedávnej minulosti, kedy sa Cvernovka stala centrom kreatívneho priemyslu
v hlavnom meste a svoje ateliéry tu otvorili grafici,
dizajnéri,fotografi, architekti, maliari či filmári.

O autoroch                                                                 Foto: Peter Frolo
O knihe CvernovkaViliam Csino, filmový režisér a producent: „Uplynulé roky sa venujem tvorbe filmov, reklám, dokumentov a televíznej tvorbe.V poslednej dobe sa venujem kultúrnemu developmentu, najmä procesom súvisiacim    s manažmentom vzniku Kreatívneho centra.
Martin Mistrík, grafický dizajnér:
„Tvorím pod značkou ZELENÁ LÚKA a venujem sa predovšetkým editorial dizajnu – knihy, časopisy, katalógy, brožúry. Veľmi obľubujem aj tvorbu vizuálnej identity, či už pre malé značky, firmy, alebo komplexné brandingy,
najčastejšie pre divadelné a iné festivaly.“

Dizajn karty Tatra bankaO dizajne karty
„Je to ojedinelá ilustrácia najmä v súčasnom kontexte. Pohľad je z dnešného Dulovho námestia na Páričkovu. Vidno na nej pôvodnú zástavbu fabriky – pradiareň, farbiareň, kotolňu a vilu riaditeľa. Komíny v pozadí sú pripomienkou toho, že tu kedysi bola mohutná industriálna zóna Bratislavy. Nemali by sme na tieto dejiny zabúdať, a to napriek tomu, že už tu okrem Cvernovky nič nestojí. Ilustráciu sme našli v niektorej z krabíc, opustene sa váľajúc v útrobách Cvernovky,“ opisuje dizajn karty Martin Mistrík.

Štýlová karta s mnohými výhodami

• Letný bonus 30 € - bude pripísaný všetkým klientom, ktorí si v termíne od 16. mája do 31. augusta 2016 (vrátane) kúpia novú súkromnú kreditnú kartu a zrealizujú platby  v objeme min. 300 € (jednorázovo, resp. kumulatívne).
  • 100 % zľava z mesačného poplatku - pri dosiahnutí mesačného objemu platieb vo výške 300 €. Ak klient zrealizuje platby v objeme 150 € získa 50 % zľavu z mesačného poplatku za kartu.
  • 47-dňové bezúročné obdobie - ak prostriedky čerpané kartou uhradí klient v plnej výške do dátumu splatnosti, úrok za ich poskytnutie mu nebude účtovaný.

O vydanie kreditnej karty z limitovanej edície je možné požiadať od 16. mája 2016 do vyčerpania zásob.

Povedali o Cvernovke:Atelier Cvernovka
"Cvernovka nás už od začiatku oslovila svojou štedrosťou priestoru, ktorý priam nabáda k tvorbe
a kreativite. Pri otváraní Connectu, ako jedného
z prvých coworkingových centier v Bratislave, sme spočiatku váhali, či ľudí neodradí prístup a vzhľad starej továrne. Zariskovali sme a dnes vieme, že to bolo správne rozhodnutie. Pulzujúca atmosféra, vznikajúce spolupráce, medzinárodne oceňované architektonické, dizajnové či
Cvernovka Bratislavastartupové projekty, to všetko umožnilo rast jedinečného kreatívneho centra
s perspektívou určovať spoločensko-ekonomické
trendy aj do budúcna.“

Jana Shafique Bieliková, zakladateľka Connectu

V Cvernovke sme mali dlho dobré tvorivé zázemie. Stretli a spoznali sme tam mnoho skvelých ľudí,
s ktorými, samozrejme, budeme spolupracovať a kamarátiť sa aj ďalej. Prajeme Cvernovke, aby sa
na ňu nezabudlo, ani na jej históriu.“

Ové PicturesKniha o bratislavskej Cvernovke

„Cvernovka je pre mňa priestor, kde sme veľakrát zažili svoje tzv. "po prvé...". Či už sme tu mali náš prvý eventový priestor Galleria Cvernovka, alebo náš prvý veľký ateliér. Bol to pre nás uzol kultúry, kde sme vždy našli tých správnych umenia a kultúry chtivých ľudí, plných kreatívnych nápadov. Bol to určite priestor, kde ste zobrali ľudí, keď ste im chceli
ukázať niečo pekné, zaujímavé a nevšedné.“

Tomáš Augustín,zakladajúci člen združenia
Čerstvé ovocie a organizátor podujatia Urban market

História limitovanej edície kreditnej karty
Tatra banka už po trinásty raz venuje limitovanú edíciu kreditnej karty jednej z významných slovenských osobností. Doteraz boli série limitovaných edícií venované: M. Kližanovi (2006),
J. Satinskému (2007), P. Barabášovi (2007), K. Kállayovi (2008), P. Lipovi (2009), M. Krénovi (2009), A. Brunovskému (2010), Ľ. Feldekovi (2011), E. Šillemu (2012), R. Rothovi (2013), J. Krónerovi (2014) a A. Kučerovej (2015).

0903 641 846