Spoznajte Open banking TB

15.01.2018

Nová smernica PSD2 o platobných službách je od 13. 1. 2018 platná a Tatra banka k tomuto dátumu sprístupnila do prevádzky Open bankingTB API a vývojársky portál.

Hlavné fakty:

• všeobecné informácie o zmenách z pohľadu klientov banky sú dostupné na webovej stránke https://www.tatrabanka.sk/openbankingtb
  • detailné technické informácie a testovacie rozhrania sú dostupné na portáli https://developer.tatrabanka.sk
  • prístup k účtu klienta môže získať iba licencovaná firma a až po udelení súhlasu klienta
  • cez Open bankingTB poskytujeme prístup k informáciám o účte a možnosť zadať platobný príkaz

Na Open bankingTB nájdete potrebnú technickú dokumentáciu pre API. Po registrácii je možný prístup k testovacím dátam. Pokiaľ bude tretia strana evidovaná v zozname poskytovateľov platobných služieb bude jej umožnené pristupovať na reálne dáta. Po overení klienta na autorizačnom portáli Tatra banky sa podľa bezpečnostných štandardov povolí komunikácia cez API a prístup na účet klienta.

Open bankingTB #challenge:
Pri príležitosti  uvedenia nového vývojárskeho portálu pripravujeme podujatie Open bankingTB #challenge, na ktorom predstaviteľom médií a verejnosti predstavíme naše riešenie a firmám umožníme vyskúšať si vzorovú implementáciu. Najlepšie projekty zabojujú o atraktívne ceny. Prezentácie nápadov a technické prototypy vyhodnotí odborná porota a priebeh podujatia bude dokumentovaný na našich webových stránkach. Viac informácií prinesieme už čoskoro...

Ukážka z vývojárskeho portálu:

Ukážka z vývojárskeho portálu

Kontakt pre médiá: