Stali sme sa hrdým partnerom Slovenskej národnej galérie

18.01.2017

Začiatkom roka sa Tatra banka stala generálnym partnerom Slovenskej národnej galérie, čím posilnila svoju pozíciu dlhoročného podporovateľa umenia.

Spolupráca bude smerovať k podpore rôznorodých aktivít Slovenskej národnej galérie a zároveň galérii umožní pokračovať v tradícií voľného vstupu. Vstup na expozície v Bratislave tak bude aj v roku 2017 pre všetkých návštevníkov zadarmo.

SNG + TB = UMENIE„Veríme, že iba múdri a vzdelaní ľudia dokážu kultivovať našu spoločnosť, ktorej chceme byť ako firma dôstojnou súčasťou. Preto je pre nás cťou podporovať umelecké inštitúcie akou je Slovenská národná galéria, ktoré tieto hodnoty nielen uchovávajú a prezentujú, ale aj k umeniu vzdelávajú. Veríme, že prostredníctvom našej podpory prispejeme k rozvoju kultúrno-spoločenských a vzdelávacích aktivít a najmä rastúcej spokojnosti návštevníkov,“ vyjadril sa k novej spolupráci Michal Liday, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Tatra banky.

Banka, ktorá miluje umenie

Podpora umenia je nosnou oblasťou sponzoringových partnerstiev Tatra banky už vyše dve desaťročia.

• Naše najsilnejšie a najväčšie partnerstvo v tejto oblasti, ktoré trvá už 10. sezónu, je partnerstvo so Slovenským národným divadlom.

V oblasti filantropie sa táto téma premieta už 13 rokov do grantových programov a spoluprác Nadácie Tatra banky.

• Doteraz sme prostredníctvom filantropických aktivít mali tú česť podporiť takmer 400 projektov jednotlivcov, občianskych združení a katedier vysokých škôl zameraných na umeleckú tvorbu, prostredníctvom grantových programov a spoluprác.
  • Cenou Nadácie Tatra banky za umenie sme počas jej 21 ročníkov ocenili 134 etablovaných umelcov a začínajúcich tvorcov a dali príležitosť 7 mladým módnym tvorcom vytvoriť na mieru šaty pre moderátorku večera.
  • Strategickú tému podpory umenia Tatra banka prepája aj v produktovej oblasti, konkrétne v limitovanej edícii kreditných kariet. Doteraz bola limitovaná edícia kreditných kariet venovaná 12 vybraným laureátom Ceny Nadácie Tatra banky za umenie.