Tatra banka s ocenenim Banking Technology Awards

26.11.2014

Minulý týždeň boli v Londýne udeľované prestížne medzinárodné ocenenia Banking Technology Awards. Tatra banka bola jednou z dvoch bánk ocenených Špeciálnou cenou poroty.

Dňa 20. novembra 2014 boli spomedzi 120 prihlášok tridsiatich svetových bánk vybrané tie najlepšie IT projekty v rámci 15. ročníka medzinárodnej súťaže Banking Technology Awards.

BTA-award.jpgZa služby Hlasová biometriaTB, Internet bankingTB 3. generácie, mobilnú aplikáciu Tatra banka, Mobilné platby a Tatra banka VIAMO získala Tatra banka Špeciálnu cenu poroty (Judges´Special Mentions). Toto ocenenie je udeľované spoločnostiam, ktorých služby zaujali porotu svojou inovatívnosťou, prevedením a vplyvom.

„Sme nesmierne radi, že Tatra banka zaujala aj v medzinárodnej konkurencii bánk. Služby ocenené Špeciálnou cenou poroty sú výnimočné pridanou hodnotou, ktorú klientovi prinášajú: klientovi dnes stačí smartfón a môže svojim mobilom realizovať rôzne transakcie, platiť bezkontaktne v obchode, za tovar v e-shope, alebo sa vyrovnať s kamarátmi za drobné platby. A navyše, na výber peňazí z bankomatu mu stačí tiež len mobil," vyjadril sa Juraj Bojkovský, riaditeľ odboru elektronických distribučných kanálov Tatra banky.

Internet bankingTB 3. generácie
Pre klientov Tatra banky je Internet bankingTB dlhodobo najčastejšie využívaným nástrojom pre realizáciu platieb. Kým cez pobočku sú realizované necelé 3 % transakcií, cez Internet bankingTB a mobilnú aplikáciu Tatra banka je to viac ako 40 % transakcií. Celkovo je v Tatra banke elektronicky realizovaných až 97 % transakcií. Aspoň raz za mesiac ho využije okolo 250 tisíc klientov, ktorí v ňom zrealizujú približne 1,7 milióna transakcií mesačne.

Mobilná aplikácia Tatra banka
Už viac ako 160 000 používateľov má aktivovanú aplikáciu Tatra banka. Z nich takmer 70 % ju aktívne použije aspoň raz za mesiac. Klienti najčastejšie kontrolujú zostatky a pohyby na svojich účtoch a kreditných kartách, prípadne realizujú prevodné príkazy.

Aplikácia Tatra banka VIAMO
V súčasnosti využíva aplikáciu Tatra banka VIAMO na vyrovnanie sa s priateľmi a známymi viac ako 60 000 tisíc klientov, pričom mesačne pošlú takýmto spôsobom viac ako 500 000 eur. Priemerná posielaná suma je takmer 20 eur, pričom jej výška neustále rastie.

Mobilná aplikácia Mobilne platby
V rámci Európy má Tatra banka v súčasnosti 2. najvyšší počet klientov využívajúcich službu Mobilné platby. Celkovo máme vydaných viac ako 13 500 kariet. Iba za posledné 3 mesiace zrealizovali naši klienti mobilmi platby v celkovom objeme viac ako 500 000 €, pričom priemerná suma jednej platby mobilom bola 17 €.

Hlasová biometriaTB
Klienti Tatra banky môžu už viac ako rok využívať na riešenie svojich bankových otázok len svoj hlas. Doteraz si vytvorilo hlasovú vzorku už viac ako 200 tisíc klientov, ktorí si túto službu rýchlo obľúbili. Mesačne sa hlasom overí približne 30 tisíc klientov, čo je viac ako 85 % zo všetkých volajúcich.